Komšić i Lagumdžija primili Jurišića

Izvor: S media, 23.Okt.2010, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komšić i Lagumdžija primili Jurišića

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je danas bivšeg predsedavajuceg Opštinskog veća Tuzle Iliju Jurišića protiv koga se pred beograskim sudom vodi proces za ratni zločin počinjen u Tuzli, 1992. godine.

Komšić je izrazio zadovoljstvo što ga vidi i istakao da je Jurišić "čovek koji, braneći svoju zemlju, nije ukaljao svoj obraz", prenela je agencija Fena.

Jurišić je zahvalio Komšiću za bezrezervnu podršku i zalaganje >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << za njegovo puštanje iz beogradskog zatvora.

I lider Socijaldemokratske partije BiH Zlatko Lagumdžija primio je danas Jurišića i izrazio zadovoljstvo što se "konačno vratio u svoju BiH, svoju Tuzlu i SDP".

Pretres u postupku Tuzlanska kolona

Radmanović: Komšić bi priznao Kosovo

Komšić traži interpolovu poternicu za Ćosića i Lilića

Sarajevski mediji navode da su Lagumdžija i Jurišić zajednički ocenili da je Jurišićevo puštanje na slobodu "pokušaj pranja obraza srpske politike i pravosudja i ispravljanje nepravde što je nevin čovek proveo nepune četiri godineu zatvoru".

Oni su izrazili nadu da će ponovljeno sudjenje Jurišiću u Beogradu "sigurno rezultirati oslobadjajućom presudom".

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu Jurišiću, koga je Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu osudilo na 12 godina zatvora, kao nalogodavca napada na kolonu pripadnika JNA koja se povlačila iz Tuzle 15. maja 1992. godine, kada je ubijen najmanje 51 vojnik i više od 50 ranjeno.

Sud je naložio novo sudjenje, a Jurišić je, posle tri godine provedenih u beogradskom zatvoru, pušten da se brani sa slobode i 11. oktobra on je otputovao u Tuzlu.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.