Gej ikona ih čeka

Izvor: Politika, 22.Apr.2011, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gej ikona ih čeka

Član Obraza postao je 1999. godine, a četiri leta kasnije stao je na njegovo čelo. Glasovima članova otačastvenog pokreta Obraz pripale su mu dve funkcije: izabran je za predsednika glavnog odbora i glavnog sekretara. Trenutno se nalazi na čelu političke organizacije koja se zalaže za uspostavljanje „srpske pravoslavne monarhije” na prostoru od „Kupe do Vardara i od Dunava do Jadranskog mora”.

Iako je jasno i glasno pokazivao da je protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << gej populacije, upravo oni su Mladena Obradovića, 2008. godine proglasili najzgodnijim muškarcem. Neposredno po „osvajanju” ove titule, Predrag Azdejković, sadašnji predsednik Gej lezbijskog info centra, izjavio je da bi Obradovića rado video golog. „Počastvovani” vođa Obraza, nimalo oduševljen ovom titulom, jedva da je uspeo mrzovoljno da procedi: „Mi odavno poručujemo: nema vam spasa!”.

Beogradska povorka ponosa, koja je trebalo da se održi u Beogradu 20. septembra 2009. godine, zabranjena je zbog visokog rizika od eskalacije nasilja zbog pretnji „obrazovaca”, na čijem se čelu upravo on nalazio.

Na jednom od foruma piše da što Obradović više priča o velikoj Srbiji, Srbija je sve manja. Navedeno je i da jednom prilikom, voditeljka engleske medijske kuće Bi-Bi-Si nije uspela u pokušaju da ne počne da se smeje posle njegovog odgovora o odbrani „srpstva”.

U emisiji „Dvougao” emitovanoj 23. februara 2008. godine, vođa Obraza je izjavio da bi za glavnokomandujućeg Vojske Srbije postavio generala Ratka Mladića, a da bi u Hrvatskoj letovao samo u „srpskom Dubrovniku”.

Njegovi roditelji, Jasminka i Miodrag Obradović, poverili su medijima da su sina vaspitali domaćinski i hrišćanski, a ne da bude rušitelj i nasilnik. Učili su ga da poštuje starije, svoju veru i tradiciju, narod i porodicu… Tvrdili su da je uhapšen malo pošto je krenuo na nedeljnu liturgiju, ali i da njihov sin nije kriminalac, niti organizator krvavih događaja na beogradskim ulicama.

Zbog organizovanja nereda na „paradi ponosa”, 10. oktobra prošle godine, uhapšen je sa još 12 „saboraca”, među kojima je bila i njegova supruga Jelena. Prvostepenom presudom, izrečenom protekle srede, osuđen je na dve godine zatvora, ali i pušten iz pritvora. Prišavši kapiji Centralnog zatvora, noseći u rukama dve kartonske kutije, usledili su gromoglasan aplauz i reči podrške.

– Vreme koje sam proveo u zatvoru je veliko iskustvo. Tamo su vladali izuzetni međuljudski odnosi i za pritvorenike i upravu imam samo lepe reči. Poznato je da se Srbi bore za krst časni i slobodu zlatnu i niko ne može da nam uzme unutrašnju slobodu. Naše vreme tek dolazi, čekamo vas – poručio je Obradović po izlasku iz pritvora.

Miroslava Derikonjić

objavljeno: 23.04.2011
Pogledaj vesti o: Organizacija Obraz

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.