Izvor: Luftika.rs, 10.Jun.2020, 11:36

Vlast u Crnoj Gori ruši konak manastira Svetog Vasilija, liturgija na ruševinama (VIDEO)

Rano jutros počelo je rušenje konaka u okviru novog manastira Svetog Vasilija u zaleđu Ulcinja, u mestu Zoganje na Briskoj gori.
Po nalogu inspekcijskih službi, uz asistenciju policije, prema nezaničnim saznanjima za rušenje je agažovana firma iz Nikšića, javljaju „Novosti„.
Sveštenici SPC navode da je ovo odgovor vlasti u Crnoj Gori, nakon najave Mitropolita Amfilohija da se litije u Crnoj Gori nastavljaju 14.juna.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs <<
Na porušenog konaka manastira Svetog Vasilija kod Ulcinja održana je liturgija.
Sramni potez vlasti u Crnoj Gori, koji je primenu svoga još sramnijeg zakona počeo rušenjem konaka, nije sprečio vernike da se bar nad ruševinama svoje svetinje okupe i prisustvuju svetoj liturgiji.

Crna Gora: Vladika i sveštenici uhapšeni jer su održali litiju (Video)

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VERNICI SE OKUPILI ISPRED MANASTIRA: Na ostacima porušenog konaka SLUŽENA LITURGIJA (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jun.2020

Jutros je vlast u Crnoj Gori počela sa primenom svog sramnog zakona..Na ostacima porušenog konaka manastira Svetog Vasilija kod Ulcinja, nakon sramnog rušenja održana je liturgija, a mediji su došli u posed snimka na kojem se vidi kako je liturgija izgledala...Sramni potez vlasti u Crnoj Gori,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

"NEĆU DA RUŠIM KONAK": Bagerista rekao NE kada je video šta treba da uradi kod manastira SPC u Ulcinju

Izvor: Blic, 10.Jun.2020

Radnik građevinske firme iz Nikšića M. Koprivica odbio je jutros da vozi bager i učestvuje u rušenju manastirskog konaka na Briskoj Gori pored Ulcinja, javljaju crnogorski mediji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.