VERNICI SE OKUPILI ISPRED MANASTIRA: Na ostacima porušenog konaka SLUŽENA LITURGIJA (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jun.2020, 12:19

VERNICI SE OKUPILI ISPRED MANASTIRA: Na ostacima porušenog konaka SLUŽENA LITURGIJA (VIDEO)

Jutros je vlast u Crnoj Gori počela sa primenom svog sramnog zakona

Na ostacima porušenog konaka manastira Svetog Vasilija kod Ulcinja, nakon sramnog rušenja održana je liturgija, a mediji su došli u posed snimka na kojem se vidi kako je liturgija izgledala.

Sramni potez vlasti u Crnoj Gori, koji je primenu svoga još sramnijeg zakona počeo rušenjem konaka, nije sprečio vernike da se bar nad ruševinama svoje svetinje okupe i prisustvuju svetoj liturgiji. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Podsetimo, rano jutros počelo je rušenje konaka u okviru novog manastira Svetog Vasilija u zaleđu Ulcinja, u mestu Zoganje na Briskoj gori.

Po nalogu inspekcijskih službi, uz asistenciju policije, prema nezaničnim saznanjima medija za rušenje je agažovana firma iz Nikšića.

Sveštenici SPC navode da je ovo odgovor vlasti u Crnoj Gori, nakon najave Mitropolita Amfilohija da se litije u Crnoj Gori nastavljaju 14. juna.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.