Izvor: Radio 021, 12.Jan.2020, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Među najlepšim železničkim trasama sveta je jedna iz Srbije

Ljudi se sve više vraćaju vozovima kao sredstvu transporta prvenstveno iz ekonomskih i ekoloških razloga, a ovo su neke od najlepših trasa na svetu koje će vam pružiti nezaboravne trenutke putovanja.

Za njih ne zna puno ljudi, a svakako bi ih trebalo barem jednom u životu iskusiti, navodi Biznis insajder. U nastavku sledi nekoliko predloga upotpunjenih dužinom trajanja svake vožnje.

Pruga Beograd - Bar (Srbija, Crna Gora) - 10 sati vožnje

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />Vozeći se ovom prugom, putnik pređe 435 mostova i prođe kroz 254 tunela od prestonice Srbije do obale Jadranskog mora u Crnoj Gori.



Pruga Kalifornijski povetarac (SAD) - 51 sat vožnje

Nema boljeg načina da se vidi srce Amerike od vožnje ovom prugom koja se penje kroz Stenovite planine i Sijera Nevadu da bi se zatim spustila na obalu Pacifika.

Pruga Kanađanin (Kanada) - 86 sati vožnje

Putnici Kanađaninom provedu četiri dana posmatrajući prerije zlatne boje, staklasta jezera i pitoreskne gradove, u vožnji od Toronta do Vankuvera vozom čiji je krov staklen.

Palata na točkovima (Indija) - osam dana i sedam noći vožnje

Ovo je naziv luksuznog voza u kojem postoji i spa centar, a koji vodi putnike u obilazak indijskih hramova i utvrđenja uključujući i Tadž Mahal.

Lednik express (Švajcarska) - 7,5 sati vožnje

Ova deonica povezuje velike planinske centre u švajcarskim Alpima, pružajući putnicima ugođaj upoznavanja sa snežnim vrhovima, planinskim pašnjacima i bajkovitim selima ove zemlje bogate prirodnim lepotama.

Voz prema oblacima (Argentina) - 15 sati vožnje

Ovo je jedna od najviših pruga na svetu koja na svom putu od Salta u Argentini vijuga kroz Ande sve do čileanske granice.

Shongololo express (Bocvana, Mozambik, Namibija, Južna Afrika, Avazilend, Zambija, Zimbabve) - Od 12 do 15 dana vožnje

Putovanje kojim se putnici upoznaju s velikim delom afričkog kontinenta uključuje zaustavljanje u brojnim safari rezervatima, kao i na pijacama  rukotvorina.

Transsibirska pruga (Rusija) - 14 dana vožnje

Put preko ruskih stepa i tundri od Vladivostoka na krajnjem istoku Rusije pa do  Moskve uključuje i prelaz preko najdubljeg jezera na svetu – Bajkalskog jezera.



Orient express (više zemalja, uključujući Englesku i Italiju) - dva dana vožnje

Trasa stara više od jednog veka koja vodi od Londona do Venecije vraća putnike u zlatno doba železnice i pruža mogućnost da se iskusi glamur crnih kravata i večera s četiri servirana jela.

Belmond Grand Hibernian (Irska) - vreme zavisi od rute

Vožnja irskim predelima na trasi koja se još naziva i "svetlucavi svet zadovoljstva" vodi putnike od Dablina do Korka ili Belfasta, u zavisnosti od izabrane rute.

Autor: Index.hr, 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Insajder

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

10 najspektakularnijih železničkih trasa na svetu za nezaboravne trenutke putovanja (VIDEO)

Izvor: Luftika.rs, 13.Jan.2020, 13:23

Železnički saobraćaj ponovo dobija na značaju i sve je popularniji vid transporta među turistima, pre svega zbog ekoloških i ekonomskih razloga. Neke od železničkih trasa izgledaju krajnje spektakularno i predstavljaju nezaboravni doživljaj same za sebe.. Za njih ne zna puno ljudi, a svakako...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.