Izvor: Radio 021, 18.Dec.2018, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šabić: Ne očekujem da će se rešiti slučaj pisama zahvalnosti penzionerima

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić izjavio je da ne očekuje epilog povodom krivične prijave koju je podneo zbog pisma zahvalnosti penzionerima predsednika države i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića.

"Iskustvo mi govori da se to neće završiti, stalno će govoriti da se na tome radi", rekao je Šabić za RTV, na pitanje kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << će se završiti taj slučaj.

On je naveo da nije logično da su simpatizeri stranke uspeli da akcijom od vrata do vrata prikupe podatke 1,7 miliona penzionera tako da je krivičnu prijavu podneo protiv NN lica iz Republičkog fonda za penziono i invalidsko osiguranje. Vučić je nedavno izjavio da je pismo uputio kao predsednik stranke, a ne države.

Potvrđujući da mu ubrzo ističe mandat, Šabić je rekao i da je spremio oproštajno pismo Vladi u kojem će pomenuti i nedavno usvojen Zakon o zaštiti podataka o ličnosti čija će primena, smatra, doneti puno problema.

Vesić tužio Šabića

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić podneo je tužbu protiv Rodoljuba Šabića, tražeći odštetu od 500.000 dinara zbog navodnih uvreda koje je poverenik izneo na njegov račun na Tviteru.

Šabić je, naime, na toj društvenoj mreži komentarisao nedavno postavljeni spomenik Kralju Petru I u Novom Sadu, koji je okarakterisao kao "nekonvencionalan", zbog simbolike sa podignutom nogom konja, koja označava vladara koji je umro nasilnom smrću, a to nije bio slučaj kralja Petra. Time je pokrenuta velika polemika i mnogobrojni komentari po društvenim mrežama o značenju spomenika u Novom Sadu.

U raspravu se uključio i zamenik gradonačelnika Beograda tokom gostovanja na televiziji Pink, nazivajući Šabića neznalicom i praznoglavcem i zaključujući da poverenik "mrzi vlast i Petra I i prisajedinjenje Vojvodine Srbiji". Ovo je kasnije Šabić prokomentarisao na Tviteru, citirajući ovu Vesićevu izjavu i pokretanjem ankete sa pitanjem: "Mislite li i Vi da je Vesiću nužna psihijatrijska pomoć?"

Upitan da prokomentariše tužbu, Šabić je na RTV-u rekao da je to što je na njegov komentar da je spomenik "nekonvencionalan" dobio odgovor da je "praznoglavac" i protiv ujedinjenja Vojvodine i Srbije "ozbiljan poremećaj logičkog zaključivanja".

Autor: Beta, Danas

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.