Izvor: Radio 021, 09.Jun.2020, 07:55

RIK proglasio liste Čedomira Jovanovića i Ruske stranke, nije prihvaćeno da budu manjinske

Republička izborna komisija (RIK) je donela rešenje o proglašenju izborne liste "Čedomir Jovanović - Koalicija za mir" koja je u zakonskom roku dostavila 1.764 pravno valjanih izjava.

Naime, 6. juna je od ove liste traženo da dostave 612 nedostajućih pravno valjanih izjava koliko je nedostajalo za proglašenje izborne liste.

Ova lista će na izborima biti pod rednim brojem 20.

Odbačen je zahtev "Koalicije za mir" da dobije status koalicije nacionalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << manjina uz obrazloženje da je neblagovremen.

RIK je proglasio i izbornu listu "Ruska stranka Slobodan Nikolić", koja je dostavila nedostajuće pravno valjane izjave, kako joj je bilo naloženo 6. juna, ali je odbijen zahtev da ta stranka ima položaj političke stranke nacionalne manjine na izborima 21. juna.

U obrazloženju je navedeno da ova stranka nije donela nijedan dokaz da zastupa interese ruske nacionalne manjine, kao i da se na listi od 31 kandidata ne nalazi nijedan predstavnik ruske nacionalne manjine.

Ova liste će na izborima biti pod rednim brojem 19.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Proglašena lista Čedomir Jovanović - Koalicija za mir

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Jun.2020

RIK je danas doneo rešenje o proglašenju izborne liste "Čedomir Jovanović - Koalicija za mir" koja je u zakonskom roku dostavila 1.764 pravno valjanih izjava, dok je 6. juna od njih traženo 612 nedostajućih pravno valjanih izjava koliko je nedostajalo za proglašenje izborne liste...Odbačen je...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.