Osumnjiceni za pokušaj ubistva glumca Isakovića kod sudije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Avg.2010, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osumnjiceni za pokušaj ubistva glumca Isakovića kod sudije

NOVI SAD -

Ivan M. iz Novog Sada, uhapšen zbog sumnje da je podmetnuo eksploziv pod automobil glumca Borisa Isakovića, biće danas priveden istražnom sudiji Višeg suda u Novom Sadu, potvrđeno je agenciji Beta u novosadskog policiji.

Porparolka novosadske policije Mileva Tomić rekla je da se Ivan M. tereti za pokušaj ubistva i neovlašćeno držanje i nošenje eksplozivnih materija, a više detalja biće poznato po saslušanju kod istražnog sudije.

Napadač >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na Borisa Isakovića uhapšen je juče oko 15 sati u Novom Sadu.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je povodom hapšenja Ivana M. da je motiv uhapšenog bio prikrivanje drugog krivičnog dela - prevare.

Novosadski radio 021 preneo je nezvanična saznanja da je Ivan M. konfliktna ličnost, često se nasilno ponašao i dolazio naoružan na posao.

Uprava Srpskog narodnog pozorišta (SNP), u kojem je Ivan M. zaposlen na radnom mestu korepetitora, danas je saopštilo "da će sačekati da policija, tužilaštvo i sud obave svoj deo posla i da će preduzeti odgovarajuće mere koje se tiču normalnog odvijanja radnih aktivnosti".

"Ma koliko da je za nas u SNP-u strašna pomisao da je bombu mogao da postavi neko ko je zaposlen u našoj teatarskoj kući, drago nam je da je osumnjičeni uhapšen i da nad porodicom Borisa Isakovića više ne lebdi pretnja da bi se atentat mogao ponoviti", piše u saopštenju pozorišta.

Isaković je ranjen 23. juna eksplozijom ručne bombe postavljene ispod njegovog automobila u Novom Sadu.

Operisan je istog dana i pušten na kućno lečenje.

Novosadska policija utvrdila je da je ispod njegovog automobila eksplodirala ručna bomba M-52, a tužilaštvo je napad okvalifikovalo kao pokušaj ubistva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.