Dirigent postavio bombu Isakoviću

Izvor: S media, 24.Avg.2010, 00:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dirigent postavio bombu Isakoviću

Novosadska policija uhapsila je dirigenta Ivana Markovića (41) zbog sumnje da je 23. juna postavio rucnu bombu ispod automobila glumca Borisa Isakovića, potvrdjeno je S media portalu iz Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Policija sumnja da je Marković podmetnuo bombu da bi izbegao da vrati 2.500 evra koje je prethodno uzeo od osobe koja je želela da upiše dete na glumačku akademiju.

Pošto Marković nije uspeo da upiše to dete, roditelj je tražio >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da mu se vrate 2.500 evra, "a da bi izbegao vraćanje novca, osumnjičeni je stvorio privid kod prevarenog roditelja da je i on prevaren".

Marković je kao smetnju za upis "preko veze" naveo Isakovića, koji je i član prijemne komisije za upis na Fakultet dramskih umetnosti.

Dežurni istražni sudija Višeg suda u Novom Sadu Miroslav Alimpić saslušao je danas Novosadjanina Markovića (41) i odredio mu pritvor do 30 dana.

Predstoje i veštačenja koja će uz ostalo da pokažu i kako je ta eksplozivna naprava izradjena i kako je eksplodirala, rekao je sudija Alimpić.

Podseća se i da je bomba "M - 52" eksplodirala kada je Isaković pokrenuo automobil i da je glumac lakše povredjen..

Marković, dirigent u Srpkom narodnom pozorištu, tereti se da je izvršio krivična dela ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Protiv osumnjičenog je u ranijem periodu podneto više krivičnih prijava za krivična dela sa elementimma nasilja, navodi se u saopštenju.

Isaković je, posle zadobijenih povreda, operisan u Kliničkom centru i nakon dva dana pušten na kućno lečenje, a tužilaštvo je napad okvalifikovalo kao pokušaj ubistva.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen napadač na glumca Isakovića

Izvor: RTS, 24.Avg.2010

Policija uhapsila Ivana Markovića iz Novog Sada, osumnjičenog za napad na glumca Borisa Isakovića. Motiv uhapšenog, koji je dirigent u Srpskom narodnom pozorištu, bio je prikrivanje drugog krivičnog dela prevare. ..Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije razrešili su slučaj podmetanja...

Nastavak na RTS...

Uhapšen napadač na glumca Isakovića

Izvor: SrbijaNet.rs, 24.Avg.2010

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih oposlova Srbije razrešili su slučaj podmetanja eksplozivne naprave ispod automobila novosadskog glumca Borisa Isakovića 23. juna ove godine i uhapsili Ivana Markovića iz Novog Sada, izjavio je večeras Tanjugu, zamenik premijera i ministar policije Ivica

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Uhapšen napadač na glumca Isakovića

Izvor: Blic, 24.Avg.2010

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije razrešili su slučaj podmetanja eksplozivne naprave ispod automobila novosadskog glumca Borisa Isakovića 23. juna ove godine i uhapsili Ivana Markovića iz Novog Sada, izjavio je sinoć Tanjugu zamenik premijera i ministar policije Ivica Dačić....

Nastavak na Blic...

Uhapšen napadač na glumca Borisa Isakovića

Izvor: Mondo, 24.Avg.2010

Zbog podmetanja eksplozivne naprave pod automobil novosadskog glumca Borisa Isakovića 23. juna ove godine, uhapšen dirigent Srpskog narodnog pozorišta Ivan M.

Nastavak na Mondo...

Napadaču na Isakovića pritvor od 30 dana

Izvor: Radio 021, 24.Avg.2010

Napadač na glumca Borisa Isakovića, Ivan Marković, optužen je za pokušaj teškog ubistva i nakon saslušanja kod istražnog sudije Višeg suda, određen mu je pritvor od 30 dana.      

Nastavak na Radio 021...

Uhapšen napadač na glumca Isakovića

Izvor: Šumadija Press, 24.Avg.2010

Zbog podmetanja eksplozivne naprave ispod automobila novosadskog glumca Borisa Isakovića 23. juna ove godine, policija uhapsila Ivana Markovića.

Nastavak na Šumadija Press...

Pod automobil Borisa Isakovića podmetnuta bomba zbog mućki na prijemnom

Izvor: Svet, 24.Avg.2010

Zbog podmetanja eksplozivne naprave pod automobil novosadskog glumca Borisa Isakovića 23. juna ove godine, uhapšen dirigent SNP Ivan M. Sumnja se da je motiv uhapšenog bio je prikrivanje drugog krivičkog dela prevare. Policija je saopštila da sumnja da je Ivan M. (41) podmetnuo bombu da bi izbegao...

Nastavak na Svet...

Bombom sprečio Isakovića da dođe na prijemni

Izvor: Blic, 24.Avg.2010

Novi Sad - Ivan Marković (41), korepetitor u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, uhapšen je zbog sumnje da je 23. juna podmetnuo bombu pod automobil glumca Borisa Isakovića, koji je u eksploziji lakše povređen. Osumnjičeni je hteo da spreči Isakovića da kao profesor prisustvuje prijemnom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.