Izvor: Luftika.rs, 14.Jun.2021, 11:05

Novi Sad je okupiran, našim gradom zapravo upravljaju Andrej Vučić i Zvonko Veselinović

Jučerašnji izbori za savete mesnih zajednica ogolili su i učinili vidljivom činjenicu da je ovaj grad okupiran, rekao je predsednik Glavnog odbora Narodne stranke za Novi Sad Borislav Novaković. Prema njegovim rečima, lokalna gradska vlast preko institucija kojima upravlja stvara samo privid pravnosti, a suštinski sve odluke donose Andrej Vučić i Zvonko Veselinović.
Ipak, svi su saglasni da su ovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << izbori za članove Saveta mesnih zajednica zaista istorijski i da je Novi Sad ustao protiv samovolje i bahatosti lokalnih, a istovremeno i republičkih vlasti. Uprkos maloj izlaznosti, koja je oduvek karakteristična za ove izbore, Novosađani su pokazali svoju volju i u najmanje tri mesne zajednice Savet će činiti isključivo nezavisni kandidati. Sve to uprkos velikoj i bahatoj kampanji SNS-a te potkupljivanju glasača kesicama kafe.
Ovi izbori su pokazali i kolika je zapravo moć novosadskih vlasti.
– Prvo – potpuno je jasno da Andrej Vučić upravlja političkom scenom, a Zvonko Veselinović orkestrira kriminalnim miljeom Novog Sada. Naš grad ne može biti slobodan sve dok Andrej Vučić upravlja svim bitnim političkim procesima i donosi sve važne odluke u gradskoj vlasti. Kao što Novi Sad ne može biti bezbedan grad, ako u njemu potpuno neometano ordinira i deluje Zvonko Veselinović. Ovaj kriminalni dvojac mora biti onemogućen da učestvuje u javnom životu, jer je to osnovna pretpostavka uspostavljanja reda i zakonitosti – kaže Borislav Novaković.
A u Novom Sadu ništa novo osim što je stigao i glavni gradonačelnik pic.twitter.com/5ZgTR2D9Ui
— CerovicDaniela (@danielacer181) June 13, 2021

Lično prisustvo Andreja Vučića u Novom Sadu, na dan održavanja izbora, nedvosmisleno pokazuje koliko je naprednjacima značajno da imaju apsolutnu vlast.
– To nije nikakva pomoć stranačkim kolegama, kao što se prikazuje u medijima, nego poseta koja ima za cilj da disciplinuje, opomene i pripreti lokalnom odboru SNS-a da „Novi Sad ne sme pasti“! Dakle, Andrej Vučić samo prenosi poruku svoga brata, da se novosadski naprednjaci „ne igraju glavom“! Treće – Andrej Vučić je lično usmeravao prljavu kampanju lokalnog SNS-a, koja je autentične i nezavisne kandidate građana sve vreme vređala i omalovažavala. Nikada ružnija kampanja nije viđena i vođena u Novom Sadu. Osnovni ton toj netrpeljivosti i agresivnosti dao je upravo Andrej Vučić svojim prisustvom i instrukcijama – kaže Novaković.
Četvrto što doprinosi neregularnosti ovih izbora, prema njegovim rečima, jeste angažovanje kriminalaca u kampanji SNS-a.
– Tokom kampanje, direktnom kupovinom glasova, naročito su se isticali lokalni krimosi i lični prijatelji gradonačelnika Miloša Vučevića – Marko Bosanac Boske i Slobodan Milutinović Snajper. Izbori u Novom Sadu ne mogu biti slobodni sve dok kriminalci kupuju glasove za SNS! Peto – protivno svim pritiscima i pretnjama, građani Novog Sada su izlaskom na izbore pokazali odlučnost i hrabrost. Novi Sad ne podržava politiku Aleksandra Vučića – kaže Novaković.
Kako je zaključio Borislav Novaković, ono što je SNS doživeo juče samo je nagoveštaj i najava onoga što će se dogoditi na narednim izborima, prenosi Nova.
– Pozivamo još jednom tužilaštvo i policiju da temeljno i pažljivo istraže i analiziraju sve elemente kriminalizacije izbornog procesa u Novom Sadu. Novi izbori moraju biti održani u pravno regularnim uslovima ili neće biti izbora. Vreme ćutanja i tolerisanja bahatosti Vučićevog režima je prošlo – kaže Novaković.
Naprednjaci izgubili vlast u urbanim delovima Novog Sada, zadržali periferiju

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novaković: Andrej Vučić i Zvonko Veselinović terorišu Novi Sad

Izvor: Beta, 14.Jun.2021

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković optužio je Srpsku naprednu stranku (SNS) da su "potpuno ogolili" izbore za savete mesnih zajednica u Novom Sadu i učinili vidljivom činjenicu da je Novi Sad "okupiran grad"."Lokalna gradska vlast putem institucija kojima upravlja stvara samo privid...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.