Izvor: Radio 021, 04.Jun.2020, 09:26

Izbornu kampanju nadgleda 120 posmatrača Agencije za borbu protiv korupcije

Izbornu kampanju u Srbiji trenutno nadgleda 120 posmatrača Agencije za borbu protiv korupcije, koja apeluje na političke subjekte, nadležne organe i druge učesnike izbornog procesa da im omoguće da rade poslove za koje su angažovani.

Posmatrači prikupljaju podatke koje Agencija koristi u uporednoj analizi u odnosu na podatke iz izveštaja o troškovima izborne kampanje, koje su politički subjekti dužni da podnesu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u roku od 30 dana po proglašenju konačnih rezultata izbora, objašnjavaju u Agenciji.

Posmatrači su ovlašćeni da u ime Agencije kao terenski posmatrači, do dana izbora, ili kao koordinatori, do dana proglašenja konačnih rezultata izbora, nesmetano prikupljaju informacije i podatke u vezi sa aktivnostima političkih subjekata preko audio i video zapisa, fotografija u elektronskom formatu i prikupljenih primeraka izbornog materijala.

Koordinatori mogu da se obrate političkim subjektima, državnim organima, organima jedinice teritorijalne autonomije, organima jedinice lokalne samouprave i organa gradske opštine, kako bi prikupili informacije i podatke.

Posmatrači Agencije završili su obuke za objektivno i nepristrasno prikupljanje podataka, nisu kandidati na izborima niti su angažovani u odborima za sprovođenje izbora. Oni su, kako navodi Agencija, primer dobre prakse angažovanja građana u političkom i izbornom procesu.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Izbornu kampanju nadgleda 120 posmatrača Agencije za borbu protiv korupcije

Izvor: RTS, 04.Jun.2020

Izbornu kampanju u Srbiji trenutno nadgleda 120 posmatrača Agencije za borbu protiv korupcije, koja apeluje na političke subjekte, nadležne organe i druge učesnike izbornog procesa da im omoguće da rade poslove za koje su angažovani. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.