Fudbaler Galatasaraja i američki tinejdžer preživeli tri teroristička napada

Izvor: Radio 021, 23.Mar.2016, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbaler Galatasaraja i američki tinejdžer preživeli tri teroristička napada

Belgijski odbrambeni igrač Džejson Denajer i američki tinejdžer Mejson Vels definitivno su rođeni pod srećnom zvezdom.

Iako žive hiljadama kilometara daleko jedan od drugog i vode potpuno različite živote, spaja ih to što su obojica preživela tri teroristička napada, računajući i poslednji u Briselu.

Fudbaler Galatasaraja je preživeo tri teroristička napada u tri grada u razmaku od deset dana.

Najpre je 13. marta, samo nekoliko minuta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nakon utakmice Galatasaraja i Genclerbirligija eksplodirala auto-bomba u blizini stadiona u Ankari, a u tom napadu je poginuo otac njegovog saigrača Umuta Buluta. Šest dana kasnije bombaš samoubica je izveo napad u Istanbulu, a Denajer se pripremao za derbi Galate i Fenera koji je zbog straha od novih napada otkazan. Potom je otišao iz Turske i zaputio se na okupljanje reprezentacije u Brisel, gde su juče izvedena dva teroristička napada. Srećom po Denajera, bio je na sigurnoj udaljenosti od sva tri mesta napada.

S druge strane, Mejson Vels je među povređenima na aerodromu u Briselu.

On je sa trojicom sunarodnika, članovima mormonske crkve, povređen u napadu - pokidana mu je ahilova tetiva i zadobio je opekotine trećeg stepena na licu i telu. Njegov otac, Čed Vels je za "ABC News" izjavio da je ovo treći teroristički napad koji je njegov sin doživeo. Prvo je 15. aprila 2013. godine Mejson sa ocem bio na mestu terorističkog napada tokom Bostonskog maratona. Dečak je bio jedan od trkača i bio je udaljen samo blok od cilja gde je bačena bomba. Vels je 13. novembra prošle godine bio u Parizu, gde je izvedeno niz terorističkih napada.

Autor: klix.ba, mondo.rs

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.