Izvor: 021info.rs, 16.Jul.2019, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuski predsednik Makron u dvodnevnoj poseti Srbiji

Dolazak Emanuela Makrona, prva je poseta jednog francuskog predsednika Srbiji u poslednjih 18 godina, a pre njega u Beogradu je bio Žak Širak. Glavna tema razgovora Makrona i Vučića su evropske integracije, nakon što je poslednjih meseci, francuski predsednik više puta izjavio da ne podržava proširenje Evropske unije sve dok se ona unutar sebe ne reformiše.   Makron je sa svojom delegacijom sleteo na aerodrom Nikola Tesla nešto posle 15 časova, uz pratnju aviona Vojske Srbije. Na aerodromu je otkriti ploču koja treba da označi početak procesa modernizacije od kada je aerodrome preuzela francuska kompanija.     Za francuskog predsednika upriličen je svečani doček uz pogaču i so, kao tradicionalne elemente srpskog gostoprimstva.      Makron u Srbiju dolazi upravo u godini u kojoj se obeležava 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dve zemlje.   
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Vojska Srbije

Nastavak na 021info.rs...






Povezane vesti

Skupština Srbije: Poslanici o poseti Makrona

Izvor: B92, 17.Jul.2019, 14:41

Beograd -- U Skupštini Srbije odrigrala se prava rasprava između narodnih poslanika o poseti francuskog predsednika Emanuela Makrona Srbiji...Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović izjavio je danas, u skupštinskoj polemici sa poslanicom SRS Vjericom Radetom, da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 021info.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 021info.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.