Izvor: Radio 021, 02.Avg.2020, 15:17

EU ne da novac za poljske gradove koji su se prozvali "zonama bez LGBT"

Evropska unija je uskratila finansiranje za šest poljskih gradova koji su se prozvali "zonama bez LGBT".

"Države članice i državna tela moraju poštovati vrednosti Evropske unije i osnovna prava", napisala je na Tviteru Evropska poverenica za ravnopravnost Helena Dali i naglasila da su odbijene prijave šest poljskih gradova. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Evropska komisija nije saopštila o kojim gradovima je reč, uz obrazloženje da je internim pravilima regulisano da se takve informacije ne objavljuju.

Gradovi su se prijavili za program koji povezuje gradove kako bi "garantovali mirne odnose" i "ojačali međusobno razumevanje i prijateljstvo" među evropskim građanima. Program obezbeđuje finansiranje do 25.000 evra.

Predviđeno je da program mora biti dostupan svim evropskim građanima, bez obzira na njihov pol, rasu, etničku pripadnost, uverenja, godine, seksualnu orijentaciju i slično.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Upozorenje iz Brisela - nema novca za anti-LGBT zone

Izvor: Deutsche Welle, 03.Avg.2020, 11:36

Evropska komisija je odbacila zahteve nekoliko poljskih opština za novac iz fonda za gradove-partnere. Razlog je anti-LGBT rezolucija koju ti gradovi podržavaju. Vlada Poljske tvrdi da odluka EU nije po zakonu...Ne radi se o velikom novcu, ali je potez Brisela simboličan, može se shvatiti kao signal...

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.