EU izdvaja novac da 18-godišnjaci besplatno putuju vozom po Evropi

Izvor: Radio 021, 03.Maj.2018, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU izdvaja novac da 18-godišnjaci besplatno putuju vozom po Evropi

Evropska unija počela je danas projekat "Otkrij EU" (DiscoverEU) kojim će 15.000 osamnaestogodišnjaka besplatnom medjunarodnom železničkom kartom "inter-rejl" moći da obilaze kontinent.

Evropska komisija je na zahtev Evropskog parlamenta odobrila 12 miliona evra za ovaj projekat.

Cilj je da se u okviru sledećeg sedmogodišnjeg budžeta EU odobri 100 miliona evra godišnje kako bi oko 200.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << mladih iz država Unije moglo da za 18. rodjendan dobije besplatnu voznu "inter-rejl" kartu za upoznavanje kontinenta.

Prijave za konkurs će biti otvorene od 12. do 26. juna. Putovanje bi trebalo da počne u jednoj od članica EU i da traje do 30 dana, u periodu od jula do septembra. Uslov je da se poseti jedna do četiri prekogranične destinacije i makar jedno mesto s liste evropske kulturne baštine.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.