Državljani Srbije čekaju evakuaciju sa ostrva koje je opustošila Irma

Izvor: Radio 021, 13.Sep.2017, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državljani Srbije čekaju evakuaciju sa ostrva koje je opustošila Irma

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da su Španci obećali da će njihov avion ukrcati i naše građane koji su na ostrvu Sveti Martin, kao i da je u toku komunikacija sa njihovim organima zaduženim za evakuaciju.

Uragan Irma opustošio je ostrva širom Kariba ostavljajući iza sebe samo ruševine, a na ostrvu Sveti Martin nalazi se grupa od oko 50 državljana Srbije koji čekaju evakuaciju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Među njima su i bebe mlađe od pet meseci.

Dačić je rekao da "srpska vlada čini sve što je u njenoj moći da pomogne našim građanima na Svetom Martinu". Prema njegovim rečima, pomoć bi mogla da stigne od Španije.

"Da budemo precizni, ne šalju oni avion zbog naših građana, nego zbog svojih, ali je naše ministarstvo zamolilo da ukrcaju i naše", navodi ministar.

Kako je za B92.net rekao Radivoje Mitrović, jedan od državljana Srbije koji se nalaze na Svetom Martinu, uragan je potpuno uništio ostrvo, nema struje i ponestaju zalihe vode.

"Vode imamo u paketima, ali je pitanje trenutka kada ce ona ponestati, ništa se ne dešava, prodavnice se ne otvaraju... Samo druge nacije se evakuišu, čak su i Makedonci pre dva ili tri dana evakuisali šestoro svojih državljana. Zvali su iz holandske ambasade, tako da se nadam da se nešto dešava po tom pitanju", naveo je Mitrović.

Dodao je da se pedesetak državljana Srbije nalazi na holandskoj strani ostrva, gde je situacija mirna: "Na drugoj strani, francuskoj, situacija je mnogo luđa i niko ne može na tu stranu da pređe".

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Samo pet Srba sa Svetog Martina krenulo, ostali neće

Izvor: B92, 14.Sep.2017, 08:31

Beograd -- Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio da se u 08.30 očekuje sletanje aviona sa Srbima iz Svetog Martina, gde je uragan Irma napravio pustoš...On je, gostujući u Jutarnjem programu RTS, objasnio da je Ministarstvo pokušalo da pomogne u evakuaciji naših državljana preko ambasada...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.