Izvor: Radio 021, 21.Jun.2020, 07:08

Blog uživo: Izbori Srbija 2020

Građani Srbije danas, 21. juna, glasaju za novi saziv Skupštine Srbije, biračka mesta su otvorena od sedam do 20 sati, a na raspolaganju im je 21 izborna lista.

07:05 - Otvorena su biračka mesta na kojima će građani glasati.

06:50 - Dobro došli u live blog 021.rs o republičkim izborima 2020.

Građanima će biti obeležen prst sprejom od specijalnog nerastvorljivog UV mastila, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << vidljivog pod posebnom svetlošću UV lampe, a onima koji se u momentu zatvaranja biračkih mesta, u 20 sati, zateknu na biralištima, biće omogućeno da glasaju.

Na glasačkom listiću za poslanike u Skupštini Srbije je 21 izborna lista: Aleksandar Vučić - za našu decu, Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija - Dragan Marković Palma", Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka, Savez vojvođanskih Mađara - Ištvan Pastor ili Aleksandar Šapić - Pobeda za Srbiju.

Birači će moći da se opredele i za liste Za Kraljevinu Srbiju - Žika Gojković, Ujedinjena demokratska Srbija, akademika Muamera Zukorlića, Metla 2020, Milan Stamatović - Zdravo da pobedi - Dragan Jovanović - Bolja Srbija - Zdrava Srbija i SDA Sandžaka - Sulejman Ugljanin.

Na biračkom listiću naći će se i lista Milica Đurđević Stamenkovski - Srpska stranka Zavetnici, Narodni blok - Velimir Ilić - general Momir Stojanović, Sergej Trifunović - Pokret slobodnih građana i Suverenisti, kao i Albanska demokratska alternativa - Ujedinjena dolina.

Može se glasati i za listu Grupa građana: 1 od 5 miliona, koaliciju "Nek maske padnu – Zelena stranka – Nova stranka", Koalicija za mir - Čedomir Jovanović, Rusku stranku - Slobodan Nikolić i Pokret Levijatan - Živim za Srbiju.

Glasački listić štampan je na papiru roze boje, dok je kontrolni list za proveru ispravnosti glasačke kutije tirkizne boje.

Odštampano je 6.616.583 glasačkih listića, što obuhvata ukupan broj od 6.583.665 birača u Srbiji i rezervu, određenu Zakonom, od 0,5 procenata od ukupnog broja birača, odnosno 32.918 glasačkih listića.

Građani će moći da glasaju na 8.386 biračkih mesta, od čega 38 u inostranstvu.

Predizborna tišina, odnosno zabrana izborne propagande, počela je 18. juna u ponoć i traje do zatvaranja biračkih mesta u 20 sati.

Izborni rezultat RIK treba da objavi najkasnije 25. juna u 20 sati.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otvorena biračka mesta na jugu Srbije

Izvor: JužneVesti.com, 21.Jun.2020

Danas, 21. juna građani biraju odbornike i poslanike, a većina biračkih mesta na jugu Srbije otvorena su na vreme. Kako javlja foto-reporter Južnih vesti, u Nišu se kasnilo sa otvaranjem biračkih mesta 16, 14, 17 i 2, problema je bilo i u Rakiti, gde je obijeno biračko mesto i odnete glasačke...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.