SPD, FDP i Zeleni nastavljaju razgovore o formiranju buduće vlade u ponedeljak

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2021, 14:17

SPD, FDP i Zeleni nastavljaju razgovore o formiranju buduće vlade u ponedeljak

Lideri Socijaldemokratske partije (SPD), Zelenih i Slobodarske stranke (FPD) dogovorili su danas na prvom zajedničkom sastanku da u ponedeljak nastave intenzivne pregovore o formiranju buduće vlade u Nemačkoj.

To je nakon sastanka lidera tri partije u Berlinu rekao generalni sekretar SPD Lars Klingbajl dodajući da postoji želja da se postigne zajedništvo.

Da su razgovori dobro prošli potvrdio je i generalni sekretar FDP Folker Vising.

"Vikend treba dobro >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iskoristiti da se svi pripreme "za intenzivnu sedmicu" pregovora", dodao je on.

Lider liberala Kristijan Lindner vidno raspoložen napustio je sastanak u zdanju "Sititjuba", prenosi "Bild".

Liberali su naveli da su na sastanku videli spremnost da se pronađe zajednička osnova sa Zelenima i socijaldemokratama o glavnim političkim razlikama.

U slučaju postizanja dogovora, nakon 16 godina, nemačku vladu ne bi više vodila konzervativna CDU/CSU, već SPD.

Time bi odlaskom kancelarke Angele Merkel i njena CDU otišla u opoziciju.

Na parlamentarnim izborima u Nemačkoj, održanim 26. septembra, SPD je odnela tesnu pobedu, dok je CDU bio drugi sa najlošijim rezultatom od Drugog svetskog rata.

FDP i Zeleni, kao treća i četvrta stranka, postali su tas na vagi za formiranje buduće vlade.
Pogledaj vesti o: Nova socijaldemokratska stranka,   Angela Merkel

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

SPD, FDP i Zeleni razgovaraju o novoj vladi Nemačke: Da li će stranka Angele Merkel otići u opoziciju?

Izvor: Blic, 07.Okt.2021

Nedelju i po dana nakon parlamentarnih izbora u Nemačkoj Socijaldemokratska partija (SPD), Zeleni i Slobodarska stranka (FPD), započeli su danas u Berlinu razgovore o formiranju buduće nemačke vlade.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.