Izvor: B92, 03.Feb.2011, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurs za novinarsku izuzetnost

Beograd -- "Balkanska istraživačka mreža" raspisala je konkurs za dodelu Balkanskih stipendija za novinarsku izuzetnost.

Tema ovogodišnjeg BIRN-ovog konkursa je je pravda, a novinari mogu da predaju svoje predloge do 1. marta 2011. godine.

Na konkursu mogu učestvovati novinari iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grne Gore, Hrvatske, Makedonije, Rumunije, Srbije i Kosova.

„Novinari se pozivaju da predaju originalne predloge za priču koja istražuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pitanja izvršavanja i dostupnosti pravde u pravnom i društvenom smislu, i otvara nove poglede na pitanja kao što su na primer korupcija, sprovođenj i zakona ili odnos između prava i pravičnosti u modernim demokratijama", navodi se u saopštenju BIRN.

Učesnici kojima nezavisni žiri dodeli stipendije dobijaju 2.000 evra i dodatnih 2.000 evra za putne troškove, a prisustvovaće i seminarima koji se održavaju u Berlinu i Beču.

Autori tri najbolja članka, koje takođe bira nezavisni žiri, biće nagrađeni sa 4.000, 3.000 i 1.000 evra.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vlada usvojila zakon o dugu Albanije SFRJ

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Feb.2011

BEOGRAD -..Vlada Srbije usvojila je danas predlog zakona o potvrđivanju Memoranduma između Saveta ministara Albanije i Savjeta ministara BiH, te vlada Makedonije, Srbije, Slovenije, Hrvatske i Crne Gore o regulisanju duga Albanije po obračunima vezanim za robni promet između Albanije i bivše SFRJ...U...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.