Javno - privatno partnerstvo u Gradskom prevozu: Odbornici usvojili novi sistem prevoza - opozicija bojkotovala sednicu

Izvor: JuznaSrbija.info, 05.Sep.2019, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Javno - privatno partnerstvo u Gradskom prevozu: Odbornici usvojili novi sistem prevoza - opozicija bojkotovala sednicu

Odbornici Skupštine grada Niša, danas su jednoglasno usvojili predlog novog sistema prevoza putnika u gradskom saobraćaju koji će se zasnivati po modelu javnog privatnog-partnerstva između Direkcije za javni gradski prevoz i privatnih prevoznika. Niška opozicija je bojkotovala današnju sednicu.

Javna nabavka (Tender) za izbor autobuskog prevoznika, Direkcija će, kako kažu, raspisati tokom septembra meseca.

Gradonačelnik obećao kvalitetniji prevoz..
>> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << />
"Zbog toga će i zahtevi Tendera, koji se raspisuje, biti da svi autobusi moraju biti niskopodni, imati grejanje i hlađenje, bežični internet, video nadzor, udobnija sedišta. Redefinisaćemo i Zone, a novim redom vožnje obezbediće se i veći broj polazaka, uvesti nove i produžiti neke od postojećih linija, i izaći u susret zahtevima građana", dodaje Bulatović.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DS Niš: Opozicija bojkotovala današnju sednicu SG Niša, jer vlast ignoriše zahteve građana

Izvor: JuznaSrbija.info, 05.Sep.2019

Povodom današnjeg bojkota sednice Skupštine grada Niša, predsednik GrO Demokratske stranke Miodraga Stanković dao je izjavu za medije...Saopštenje prenosimo u celosti...Odbornička grupa Demokratske stranke u Nišu bojkotovala je i današnju sednicu Skupštine grada...Miodrag Stanković šef odborničke...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Bolji javni prevoz za Nišlije od februara 2020. godine

Izvor: RTS, 05.Sep.2019

Na sednici Skupštine grada Niša usvojena je odluka o novom sistemu po kome će funkcionisati javni prevoz. Sedmogodišnji ugovor o javno-privatnom partnerstvu primenjivaće se od prvog februara sledeće godine a korisnici, prema najavama, mogu da očekuju znatno bolje usluge. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.