Izbori za novog predsednika Sindikata Gradske uprave Niš do kraja maja

Izvor: JužneVesti.com, 07.Maj.2021, 14:41

Izbori za novog predsednika Sindikata Gradske uprave Niš do kraja maja

Nakon smene predsednika Sindikata Gradske uprave Marka Savića, Sindikat Uprave Srbije je za poverenika Sindikalne organizacije Skupštine grada Niša imenovao Miloša Ranđelovića, čiji je zadatak, kako su saopštili, da u roku od 90 dana sprovede izbore za novog predsednika. Zbog kolektivnog ugovora i prava radnika, kako kaže Ranđelović za Južne vesti, izbori će biti što pre, najavljuje ih za dve do tri nedelje.

Pre 10 dana, a nakon 12 godina na funkciji >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << predsednika Sindikata Gradske uprave u Nišu i mesec dana nakon što je inspekcijama prijavio načelnicu uprave Marinu Živulović Petrović, Sindikat Uprave Srbije smenio je Marka Savića, kako navode, zbog nepoštovanja Statuta.

Sindikat Uprave Srbije za poverenika Sindikalne organizacije Skupštine grada Niša imenovao je Miloša Ranđelovića, predsednika Okružnog odbora Nišavskog okruga Sindikata uprave Srbije, koji je zaposlen u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje, čiji je zadatak da sprovede izbore za novog predsednika. Rok je 90 dana.

Novog predsednika izabraće članovi Sindikalne organizacije Skupštine grada Niša, na izborima koji će biti sprovedeni u navedenom roku - dodaju iz Sindikata.

Sam Ranđelović za Južne vesti kaže da nije kandidat za predsednika, već da ga je predsedništvo Sindikata ovlastilo kao nezavisnog iz same Skupštine da sprovede izbore u skladu sa zakonom i propisanim rokom.

Međutim, i zbog kolektivnog ugovora i zbog prava radnika u što kraćem roku, ja se nadam u roku od dve do tri nedelje da ću da sprovedem. Jedini je problem razuđenost Uprava...i u interesu članstva ću što pre da sprovedem izbore da bi ljudi mogli nesmetano da se bave sindikalnim radom i unapređenjem položaja zaposlenih - navodi Ranđelović.

Koji su potencijalni kandidati koji bi mogli da zauzmu mesto na kome je više od decenije bio Savić još nije poznato, a Ranđelović kaže da će svima dati prostora.

Daću prostor po Statutu da može svako biti kandidat, daću mogućnost svako ko želi da se kandiduje, daću određeni vremenski period da se meni jave, prijave, da li prihvataju tu kandidaturu ako ih neko kandiduje, sve ću to da odradim u skladu sa propisom i zakonom, tako da nema tu uopšte ni mešanja drugih faktora niti bilo kog drugog, samo želja da odradimo najkvalitetnije i najbolje u cilju zaštite radničkih prava - ističe.

Podsetimo, smena Savića usledila je nešto više od mesec dana otkako su članovi Sindikata prijavili inspekcijama v. d. načelnicu Uprave za građevinarstvo Marinu Živulović Petrović i tražili da nadležni provere da li je odgovorna za nepoštovanje epidemioloških mera. Da li je to bio jedan od razloga što je smenjen, Savić ranije nije mogao da kaže, jer, kako je naveo, niko to zvanično nije rekao, već da je smenjen zbog neplaćanja članarine.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.