„Blokiraj mržnju. Podeli ljubav!”

Izvor: NisCafe.com, 21.Sep.2022, 12:00

„Blokiraj mržnju. Podeli ljubav!”

NIŠ, 23. SEPTEMBAR 2022. godine – Radionica čiji je cilj da edukuje decu o značaju borbe protiv govora mržnje, rasizma i diskriminacije, biće održana u petak, 23. septembra 2022. godine od 10.00 do 12.30 časova, u osnovnoj školi „Radoje Domanović“, Generala Milojka Lešjanina 49a, Niš.
Na ovom događaju, koji je deo zajedničke kampanje Evropske unije i Saveta Evrope „Blokiraj >> Pročitaj celu vest na sajtu NisCafe.com << mržnju. Podeli jubav!“ za Srbiju, biće organizovane edukativne i umetničke radionice kroz koje će se deci približiti značaj razumevanja negativnih efekata govora mržnje i borbe protiv govora mržnje.
Na događaju će se obratiti: Dušica Tričković, direktorka škole Tobias Flesenkemper, šef Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu Branislav Ranđelović, direktor Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja Milena Radulović, glumica i ambasadorka kampanje Događaju će prisustvovati i mlade ambasadorke kampanje:
Andrijana Nikitović, mlada evropska ambasadorka Teodora Cekić, mlada evropska ambasadorka Anđa Stanojković, mlada evropska ambasadorka Kampanja „Blokiraj mržnju. Podeli ljubav!” ima za cilj borbu protiv različitih oblika govora mržnje usmerenih na određene zajednice i pojedince u Srbiji. U ove aktivnosti uključene su istaknute javne ličnosti, institucije i aktivisti/aktivistkinje, koji će kroz lična iskustva, svedočenja i razmenu dobrih praksi promovisati različitost i ravnopravnost u Srbiji i regionu.
Kampanja se sprovodi u okviru projekata „Promovisanje različitosti i ravnopravnosti u Srbiji“ i „Kvalitetno obrazovanje za sve“, koji su deo zajedničkog programa Evropske unije i Saveta Evrope „Horizontal Facility za Zapadni Balkan i Tursku 2019-2022“.
Zainteresovani predstavnici i predstavnice medija treba da se prijave slanjem mejla na mina.devic@olafmcateer.rs ili putem broja +381 64 64 04 625, najkasnije do 22. septembra do 14:00 časova.
Program događaja
Za više informacija kontaktirajte:
Marija Simić, koordinatorka za komunikacije, Savet Evrope – Marija.SIMIC@coe.int, +381 63 60 13 37 Mina Dević, Olaf & McAteer – mina.devic@olafmcateer.rs, +381 64 64 04 625 The post „Blokiraj mržnju. Podeli ljubav!” first appeared on NisCafe.

Nastavak na NisCafe.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NisCafe.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NisCafe.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.