Izvor: Beta, 03.Maj.2011, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD tužile Dojče banku zbog kredita za nekretnine

NJUJORK, 3. maja, 2011 (Beta-AFP) - Američke vlasti su u utorak podnele tužbu protiv nemačke banke "Dojče bank", optuživši je za "nemarnu praksu" pri višegodišnjem davanju kredita za nekretnine nesolidnim platišama, navodi se u saopštenju federalnog tužioca SAD za Njujork.

"Dojče banka" i njena hipotekarna filijala "Mortgejdž IT" su optužene i da su "više puta lagale da bi učestvovale u vladinim programima kredita sa federalnim osiguranjem".

"Kada su se uključile u taj program, na nemaran način su odabirale hipoteke koje su protiv pravila (tog programa), jer nisu znale da li zajmoprimci mogu da otplate kredite", piše u tekstu.

Zatraženi iznos dostiže stotine miliona dolara, a Federalna stambena agencija (FHA) već je dala više od 386 miliona dolara za kompenzaciju neotplaćenih kredita "Mortgejdž IT" i "Dojče bank".

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD tužile "Dojče banku" zbog kredita za nekretnine

Izvor: NaDlanu.com, 04.Maj.2011, 00:08

NJUJORK, 3. maja, 2011 (Beta-AFP) - Američke vlasti su u utorak podnele tužbu protiv nemačke banke "Dojče bank", optuživši je za "nemarnu praksu" pri višegodišnjem davanju kredita za nekretnine nesolidnim platišama, navodi se u saopštenju federalnog tužioca SAD za Njujork. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

SAD tužile Dojče banku zbog kredita za nekretnine

Izvor: Blic, 04.Maj.2011

BERLIN - Američke vlasti podnele su tužbu protiv nemačke banke "Dojče bank", optuživši je za "nemarnu praksu" pri višegodišnjem davanju kredita za nekretnine nesolidnim platišama, navodi se u saopštenju federalnog tužioca SAD za Njujork..."Sjedinjene Države i federalni tužilac na Menhetnu...

Nastavak na Blic...

SAD tuže Deutsche banku

Izvor: EMportal, 04.Maj.2011

Vlasti SAD tužile Detsche banku optuživši je za nemarnu praksu višegodišnjeg davanja kredita za nekretnine nesolventnim platišama.

Nastavak na EMportal...

SAD tužile Dojče banku

Izvor: TrazimKredit.com, 04.Maj.2011

NJUJORK, Američke vlasti podnijele su tužbu protiv njemačke banke “Dojče bank”, optuživši je za “nemarnu praksu” pri višegodišnjem davanju kredita za nekretnine nesolidnim platišama, navodi se u saopštenju federalnog tužioca SAD za Njujork.

Nastavak na TrazimKredit.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.