SAD tužile Dojče banku

Izvor: S media, 04.Maj.2011, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD tužile Dojče banku

Američke vlasti podnele su tužbu protiv nemačke banke "Dojče bank", optuživši je za "nemarnu praksu" pri višegodišnjem davanju kredita za nekretnine nesolidnim platišama, navodi se u saopštenju federalnog tužioca SAD za Njujork.

"Sjedinjene Države i federalni tužilac na Menhetnu Pret Bharara, pokreću postupak protiv Dojče banke (i njene hipotekarne filijale) Mortgejdž IT", uz optužbu da su "više puta lagale da bi učestvovale u vladinim programima >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kredita sa federalnim osiguranjem", obašnjava tužilac, a prenosi "Dojče vele".

Internet ustanak zbog pokera

"Kada su se uključile u taj program, na nemaran način su odabirale hipoteke koje su protiv pravila (tog programa), jer nisu znale da li zajmoprimaoci mogu da otplate kredite", piše u tekstu.

(Tanjug foto:orbitcast.com)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.