Izvor: Vostok.rs, 22.Feb.2020, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poreska uprava Crne Gore zapretila oduzimanjem imovine Srpskoj pravoslavnoj crkvi

"Mitropolija crnogorsko-primorska ima više privrednih društava čiji je osnivač, više otvorenih žiro-računa u poslovnim bankama preko kojih je u proteklih nekoliko godina prometovano više desetina miliona evra", saopštio je direktor Poreske uprave Crne Gore, Miomir Mugoša. "Poreski dug za prijavljenih 38 sveštenika Mitropolije crnogorsko-primorske je premašio 300.000 evra. Procjena je da je ukupni dug višemilionski. Zato je Poreska uprava pokrenula kontrolu u svim vjerskim zajednicama. Ako Mitropolija crnogorsko-primorska ne plati poreski dug dobrovoljno, zakonska obaveza je da se dug naplati prinudno sredstvima sa računa MCP-a ili od njene imovine", rekao je Mugoša, prenosi RTCG.
 
Mitropolija: Molebani i litije u nedjelju 23. februara – najavehttps://t.co/0QZerNKukS
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) February 22, 2020
"Ako MCP ne plati poreski dug dobrovoljno, zakonska obaveza Poreske uprave je da dug naplati prinudno, sredstvima sa računa MCP ili od njene imovine", naglasio je on. 
 
Đukanović: Velikosrpski nacionalizam nije od juče, to je pojava koja traje vjekovimahttps://t.co/GWUOsuLAxO
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) February 22, 2020 "Naravno, ne od vjerskih objekata već od nekretnina kojima MCP raspolaže na atraktivnim lokacijama", dodao je Mugoša.
 
Podgorica: Crna Gora ima vojsku koja je spremna da zaštiti teritorijalni integritet i državni poredakhttps://t.co/kzHUlJKJIA
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) February 22, 2020

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mugoša: Poreski dug Mitropolije crnogorsko-primorske milionski, kreće kontrola

Izvor: Danas, 22.Feb.2020

Direktor Poreske uprava Crne Gore Miomir Mugoša izjavio je da je ta institucija pokrenula kontrolu u Mitropoliji crnogorsko-primorskoj i svim verskim zajednicama u toj zemlji s ciljem da se, kako je rekao, utvrdi tačnost obračunatih, prijavljenih i naplaćenih poreskih obaveza.

Nastavak na Danas...

Poreska uprava Crne Gore objavila da je dug Mitropolije višemilionski

Izvor: RTS, 22.Feb.2020

Direktor crnogorske Poreske uprave Miomir M. Mugoša saopštio je da je poreski dug na kraju 2010. godine za prijavljenih 38 sveštenika Mitropolije crnogorsko-primorske iznosio preko 300.000 evra i da već devet godina nije predata nijedna prijava za zaduženje. Kako je naveo Mugoša, to znači...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.