Poreska uprava Crne Gore: Naplatićemo dug SPC, sa računa ili od imovine

Izvor: B92, 22.Feb.2020, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poreska uprava Crne Gore: Naplatićemo dug SPC, sa računa ili od imovine

Podgorica -- Direktor Poreske uprave Crne Gore Miomir M. Mugoša saopštio je danas da je ta institucija pokrenula kontrolu u svim verskim zajednicama.

Kontrola je pokrenuta zbog duga koji, kako tvrdi, ima Mitropolija crnogorsko-primorska i upozorio da će ako Mitroplija ne plati poreski dug dobrovoljno, naplata biti prinudna.

Mugoša je na Tviter nalogu Uprave napisao da je "poreski dug za 38 prijavljenih sveštenika Mitropolije premašio 300.000 evra, a da se procenjuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je ukupni dug višemilionski".

Prema njegovim rečima, Mitropolija crnogorsko-primorska ima više privrednih društava čiji je osnivač i više otvorenih žiro računa u poslovnim bankama preko kojih je u proteklih nekoliko godina, kako navodi, prometovano više desetina miliona evra.

"Ako MCP ne plati poreski dug dobrovoljno, zakonska obaveza je da dug bude naplaćen prinudno, sredstvima sa računa MCP ili od njene imovine. Naravno, ne od verskih objekata, već od nekretnina kojima MCP raspolaže na atraktivnim lokacijama", napisao je Mugoša.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.