Oko 40 odsto nekretnina u Crnoj Gori u rukama Rusa

Izvor: TvojPortal.com, 15.Jan.2012, 01:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oko 40 odsto nekretnina u Crnoj Gori u rukama Rusa

Izvor:Bizlife.rs Oko 40 odsto nekretnina u Crnoj Gori u vlasništvu je državljana Rusije, uglavnom političara i državnih službenika, tvrdi list "Novaja gazeta", čiji su novinari u saradnji sa Centrom za istraživanje korupcije načinili svojevrstan popis imovine ruskih zvaničnika i ljudi bliskih režimu.


Prema tim izvorima, Crna Gora je odavno stekla slavu "ruskog VIP odmarališta", a u ovdašnjim agencijama >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << za trgovinu nekretninama, specijalizovanim za crnogorsko primorje, ističu da je Budva među najatraktivnijim i najtraženijim lokacijama.

U zemljišnim knjigama u Budvi među vlasnicima zemljišta, kuća i stanova upisano je više desetina osoba sa imenima istovetnim onima koje nose istaknuti građani Rusije, među kojima su poslanici Dume, visoko rangirani partijski funkcioneri, zvaničnici ministarstava, kao i biznismeni i zaposleni u državnom sektoru.

List navodi, pozivajući se na podatke iz katastra Herceg Novog, da najveći ruski zemljoposednik ima 5,7 hektara u svom vlasništvu, kao i da se cene za kvadratni metar zemlje na crnogorskom primorju kreću od 500 do 1.500 američkih dolara, dok su cene stanova od 1.500 do 3.000 dolara po kvadratu.

Među atraktivnim lokacijama za koje su zainteresovani ruski državljani navedena su i naselja u opštini Tivat, gde je usidren veliki broj luksuznih jahti, takođe u vlasništvu Rusa.

crna gorarusiprimorje

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.