Mirovinski fondovi investirali bi u startupe, ali i u nekretnine

Izvor: SEEbiz.eu, 20.Okt.2018, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirovinski fondovi investirali bi u startupe, ali i u nekretnine

ROVINJ - Predstavnik mirovinskih fondova Damir Grbavac na konferenciji Zagrebačke burze u Rovinju je istaknuo zadovoljstvo što se u odnosu na prvi prijedlog dodatak dodjeljuje svima, a ne samo onima koji prijeđu u prvi stup. 

Uvjeren je i da mirovinski fondovi neće imati problema ako građani u većem broju odluče povući 15 posto štednje jednokratno kod odlaska u mirovinu. Mirovinci, koji nisu dobili povećanje izdvajanja u drugi stup, ali ni mjeru koja bi bez isplate dodatka >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << i na kombinirane mirovine značila ukidanje drugog stupa, ističu i da mogu imati važnu ulogu na domaćem tržištu.

Ni prije nego su im povećani postojeći limiti za ulaganja mirovinski fondovi imaju na raspolaganju gotovo 16 milijardi kuna koje mogu ulagati u gospodarstvo. Iako bi najjednostavnije bilo taj novac uložiti kroz velike privatizacije, zainteresirani su i za ulaganja u startup kompanije, a spominje se ulaganje dijela portfelja u komercijalne nekretnine, o čemu se još vode pregovori sa zakonodavcima.

Grbavac je napomenuo da bi ulazak mirovinskih fondova, primjerice, u HAC, HEP ili slične projekte smanjio javni dug za više od pet posto i rashode za kamate za gotovo 900 milijuna kuna godišnje.
Pogledaj vesti o: Nekretnine

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.