Firma sa osnivačkim kapitalom od 100 dinara postala vlasnik prestižne nekretnine u centru Prokuplja

Izvor: JužneVesti.com, 01.Sep.2023, 09:49

Firma sa osnivačkim kapitalom od 100 dinara postala vlasnik prestižne nekretnine u centru Prokuplja

Firma “Tartarino” osnovana pre godinu dana sa kapitalom od 100 dinara sa sedištem na Paliluli u Beogradu, u vlasništvu Italijana Sandra Tartarija, a čiji je direktor Milan Svrdlin, kupila je lokal u centru Prokuplja u kome je godinama bila smeštena Gradska apoteka. “Tartarino” je objekat ukupne površine od preko 430 kvadrata platio 32 miliona dinara, oko 74.000 dinara po kvadratu, odnosno nešto niže od cene koja je u javnom oglasu bila 32.325.000 dinara.

Ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je skupštinska većina donela odluku o prodaji lokala putem ponuda, a formirana je i tročlana komisija koja je sprovela čitav postupak.Kupac će moći da koristi lokal nakon 13 godina; Foto: Lj. M.

Najpovoljnija ponuda je bila od strane firme “Tartarino” Beograd i danas je skupštinska većina odlučila da otuđi lokal u samom centru u kome je prethodnih decenija bila smeštena apoteka. Koja je logika da beogradska frma koja ima osnivački kapital od 100 dinara i čiji je vlasnik neki Italijan kupuje lokale po Prokuplju, saznaćemo možda tek nakon što se promeni ova vlast koju predvodi Srpska napredna stranka i koja je prodala ili izdala koncesiono sve što je mogla u gradu. Kad-tad ćemo tražiti da se ispita ova sumnjiva prodaja imovine građana Prokuplja, uz to cena po kvadratu za koju je kupljen lokal u samom centru je manja od cene kvadrata na periferiji grada - kažu opozicionari u Prokuplju.

Podsećaju da je krajem 2020. godine Apoteka, koja je decenijama smeštena u tom lokalu izdata koncesionaru "Filly farm" na 15 godina, pa će kupac lokala morati da sačeka bar još 13 godina da bi se uselio u prostor koji će morati da isplati u celosti odmah po zaključenju kupoprodajnog ugovora.

Prodaje se poslovni prostor za koji nije utvrđena delatnost površine 109 metara kvadratnih, poslovni prostor od 96 i 226 metara kvadratnih. Celokupan prostor se nalazi u stambeno-poslovnoj zgradi u ulici Ratka Pavlovića Ćićka broj 1. Kako je lokal predmet koncesionog ugovora sa farmaceutskom kućom Filly farm, budući kupac će biti u obavezi da omogući koncesionaru korišćenje lokala narednih 13 godina, koliko je predviđeno da traje koncesija - pisalo je u javnom oglasu za prodaju lokala.

Kriterijum za odabir kupca je bila najviša ponuđena cena po metru kvadratnom, a rok za koji kupac mora da isplati čitav iznos je 8 dana od dana zaključenja kupoprodajnog ugovora.

Inače, firma "Tartarino", sem osnivača i direktora, a prema podacima iz APR-a nema zaposlenih, a nije imala značajnije prihode i rashode tokom 2022. godine.

Odluka o prodaji lokala u centru grada već duže vreme nailazi na kritike opozicionih stranaka u Prokuplju čiji simpatizeri smatraju da se radi o zloupotrebi i nameštenom tenderu kako bi taj prostor kupio neko od ljudi bliskih lokalnoj prokupačkoj vlasti.
Pogledaj vesti o: Nekretnine,   Prokuplje

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.