Donald Tramp − čovek koji u svemu vidi priliku za zaradu

Izvor: Studnel.com, 14.Jun.2016, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donald Tramp − čovek koji u svemu vidi priliku za zaradu

Bogatstvo koje danas ima stekao je u višedecenijskom poslu sa nekretninama. Nakon završene poslovne škole Vorton, Tramp se uključio u porodični posao sa nekretninama. Osim nekretnina, u poslovnoj imperiji Tramp organizacije, svoje mesto zauzele su i kockarnice, transportna preduzeća, sportski klubovi. Tramp je čovek koji u svemu vidi priliku za posao i zaradu i nijednu od tih prilika nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Studnel.com << propustio. To smatra najvažnijom lekcijom uspešnog poslovanja. Svoj uspeh on objašnjava na sledeći način:
Važno je izdržati pritisak. Mnogi moji prijatelji, mnogo jači i bogatiji od mene, nisu uspeli da podnesu taj pritisak i zato su pukli. Ja sam izdržao jer sam naučio važnu lekciju koju sam potvrdio iscrpnim proučavanjem ekonomskih kriza od 1900. na ovamo, a to je da svaki ekonomski ciklus ima svoj početak i svoj kraj i da se ponavlja u skoro matematički pravilnim intervalima − gore, dole, gore, dole... Poput rolerkostera − važno je samo ostati u sedištu od početka do kraja vožnje. Posle se sve sredi.
Tramp je zahvaljujući svojoj upornosti uspeo da opstane i u najteže vreme, čak i kada su mnogi milijarderi posustajali. On se oduvek drži pravila kojima ga je naučio otac: da je u poslu važan samo i samo interes, bez bilo kakvih osećanja i odstupanja, da se poverenje ne poklanja nikome ko to ne zasluži, ali i da treba sarađivati sa pravim osobama. U poslednje vreme njegovo ime se često pojavljuje u medijima jer je on kandidat Republikanske partije za predsednika SAD. Njegove izjave i politika su izuzetno kontroverzni i naginju ka ekstremnim stavovima jer se zalaže za zabranu ulaska u SAD muslimanima i imigrantima uopšte.
Izvori: poznati.info, muskimagazin.com.

na danasnji dandonald trampbiznismenbiografija
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Studnel.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studnel.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studnel.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.