Bojovićeva grupa osumnjičena i za bordele?

Izvor: Mondo, 22.Okt.2012, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bojovićeva grupa osumnjičena i za bordele?

Prema pisanju španskih medija "zemunski klan“ vuče konce i u seksulanoj eksploataciji žena u turističkoj zoni na jugu Kanarskih ostrva.

Španski istražni organi saopštili su da je praćenje uhapšene kriminalne grupe od ukupno 25 ljudi, među kojima su i supruga Luke Bojovića Barbara i njegov brat Nikola, počelo je još u leto 2010. godine zbog saznanja da je "zemunski klan“ povezan sa slučajevima prostituciej u Španiji.

Ova grupa koja se našla iza rešetaka >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pre desetak dana u dve akcije, sumnjiči se da je bila zadužena za pranje para zarađenih od trgovine kokainom kroz nekretnine, ali i lanac bordela koji su posedovali.

Još uvek nije pozanto koja je Barbarina i Nikolina uloga u poslovima sa organizovanjem prostitucije, piše list “Alo.“

Pošto je sama akcija u španiji bila proglašena državnom tajnom, sudija Tomas martin tek nedavno je precizirao da je Narodna policija Kanarskih ostrva uhapsila u oblasti Las Palmas 17 osoba, od čega je 12 zadržano u pritvoru, a od toga je 11 njih srpske nacionalnosti.

Madridski agenti istovremeno su u provinciji Alkante priveli osam osoba, među kojima su barbara i Nikola Bojović, od čega je za njih sedam određen pritvor.

Među 25 uhašenih nalaze se srpski državljani Srđan Kvačević, Slaviša Ristović, Željo Nešović, Goran Radulović, Vladimir Mijatović i Nenad Jorac.

“Gotovo niko od njih nema krivični dosije. Bitne figure su Fernando Havijer, blizak porodici Bojović, koji je bio zadužen za razne stvari, počev od toga da je završavao boravišne dozvole i ostale papire za brojne ljude iz Srbije, uključujući i Barbaru i sve druge bliske Bojoviću.

Međutim, istragom je utvrđeno da je papire završavao i za devojke koje su stizale iz Srbije i drugih zemalja Istočne Evrope koje su potom radile u bordelima. Za neke verujemo da su žrtve trgovine ljudima. Nesmetan rad bordela omogućavao je penzionisani policajac J.R.C“, rekao je španski sudija Martin, prenosi "Alo."

(MONDO, foto: screen shot)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.