Postignut dogovor sa EU i MMF-om

Izvor: Beta, 02.Maj.2010, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postignut dogovor sa EU i MMF-om

ATINA, 2. maja 2010. (Beta-AFP/AP) - Grčki premijer Jorgos Papandreu izjavio je u nedelju u Atini da je postignut dogovor o finansijskoj pomoći sa Evropskom unijom (EU) i Medjunarodnim monetarnim fondom i pozvao svoje sugradjane na "veliku žrtvu", kako bi se izbegla katastrofa u zemlji.

Papandreu je na vanrednom sastanku Vlade najavio plan oštre štednje do 2012. godine, kao deo dogovorenog zajma od oko 120 milijardi evra, što je, kako je rekao, bez presedana u praksi.

U Briselu u nedelju posle podne biće održan sastanak ministara finansija zemlja zone evra. Ministri treba da odobre finansijsku pomoć Grčkoj.


Pogledaj vesti o: Nedelja štednje,   Grčka

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Papandreu: Postignut dogovor sa EU i MMF-om

Izvor: S media, 02.Maj.2010

Grčki premijer Jorgos Papandreu izjavio je danas u Atini da je postignut dogovor o finansijskoj pomoći sa Evropskom unijom i Medjunarodnim monetarnim fondom i pozvao svoje sugradjane na "veliku žrtvu", kako bi se izbegla katastrofa u zemlji. ..Papandreu je na vanrednom sastanku Vlade najavio plan...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.