Nebojša Čović pod istragom Tužilaštva za organizovani kriminal

Izvor: MozzartSport.com, 12.Sep.2014, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nebojša Čović pod istragom Tužilaštva za organizovani kriminal

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je 25. avgusta istragu protiv bivšeg šefa Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju, a sada prvog čoveka KK Crvena zvezda Nebojše Čovića i još pet osumnjičenih, koji se sumnjiče da su nezakonito prisvojili više od 850 miliona dinara, namenjenih kupovini stanova i izgradnji objekata za raseljene sa Kosovo i Metohije.

U saopštenju Tužilaštva se navodi da je njegovo saslušanje započeto 5. septembra, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << a nastavak je bio planiran za danas.  Međutim, saslušanje danas nije održano zbog štrajka beogradskih advokata.  Šesti osumnjiceni nije saslušan, jer u ovom trenutku nije dostupan Tužilaštvu, navodi se u saopštenju koje prenosi agencija Tanjug.

Naredba za sprovođenje istrage tereti šest osumnjičenih da su u toku 2003, 2004. i 2005. godine nezakonito prisvojili više od 850 miliona dinara. Njima se stavlja na teret da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba položaja odgovornog lica.

Do sada je saslušano četvoro osumnjičenih i to A.R., B.R., I.Š. i D. K, precizira se u saopštenju i napominje da je istraga pokrenuta povodom krivične prijave koju je protiv osumnjičenih podnelo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Današnji Blic preneo je da su stambeni objekti na Kosovu trebalo da budu u naselju Lamela u severnoj Kosovskoj Mitrovici i da je plan je napravljen 2002. godine, a ugovori potpisani 2004. i to sa rokom izgradnje od 12 meseci. Stanovi, međutim, nisu izgrađeni, a umesto stanova, danas je na lokaciji predviđenoj za zgrade samo betonska ploča koju deca koriste kao igralište.

(FOTO: Star Sport)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Istraga pronevera 850 miliona nemenjih interno raseljenima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Sep.2014

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je istragu protiv šešt osoba osumnjičenih da su prisvojile 850 miliona dinara bužetskih sredstava, namenjenih rešavanju stambenih porblema intenro raseljenih sa Kosova i Metohije...Kako je navelo to tužilaštvo, naredba za sprovođenje istrage doneta...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.