Čović o gepekovanju, limarskim radovima, licemerju, a kako je reagovao posle poraza reprezentacije?

Izvor: Sportske.net, 23.Feb.2019, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović o gepekovanju, ''limarskim radovima'', licemerju, a kako je reagovao posle poraza reprezentacije?

Prvi čovek Crvene zvezde se još jednom osvrnuo na poraz Zvezde u Kupu, zatim na poraz našeg nacionalnog tima u Estoniji, komentarišući i nekad dešavanja iz prerthodnih godina.

Posle oštrih reči koje je uputio neposredno posle finala Kupa Koraća u Nišu, a onda i reakcije par dana kasnije, Nebojša Čović je gostovao i u Jutarnjem programu na TV Happy, gde je između ostalog, ponovo uputio oštre reči na račun najvećeg rivala.

''Oni su, bre... >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Partizan je u svoje vreme gepekovao sudije. Jok, nego sam ja gepekovao? Šta ima da se lažemo...







Ali, to moralisanje oko Kupa... 2014. Kup u Beogradu oni igraju sa juniorima polufinale, 2017. godine, Kup u Nišu - pogođen čovek raketom u Nišu, član Skupštine KSS, maltene mu izbijeno oko. Niti se zna ko je, niti se zna šta je. 2018. godine Kup u Nišu, Partizan osvaja, počinju limarski radovi, skidanje pločica sa pehara kad je Zvezda osvajala Kup.





Kao Savezu je jako teško, ali oni nisu istražni organ. Pri tome, stalno vređanje moje supruge već sedam godina...





Sada dolazmo do 2019, cela Evropa je videla faul u napadu, samo Milivoje Jovčić nije video i sad nam vi morališete i pišete kazne, kako Zvezda nije primila medalje, koje bre medalje?





Seire se sa osvajanjem tog Kupa koji treba da im bude na čast, ali taj Kup se zove po sudiji koji je napravio sve te stvari.





Šta je bilo sa limarskim radovima od prošle godine?'', upitao je Čović.

Usledila je jedna pomirljiva rečenica, ali uz još jedno podsećanje na Milivoja Jovčića, kao i na nedavno saopštenje Partizana.





''Ja ne funkcionišem na mržnji, trebalo bi napraviti normalne odnose, da to samo bude u domenu sporta, ali kako da bude u domenu sporta kada se događaju ovakve stvari.







Ali, ta zamena teza - 36 sekundi pre kraja, Zvezda vidi pola koša i ne sudi se faul u napadu, menja se tok utakmice. Taj Milivoje Jovčić je bio gepekovan, taj čovek je pobegao iz Beograda sa svojom porodicom na salaš u Vojvodini. On peva svaki dan ono hej salaši...





Svesni smo i mi naših grešaka, to ćemo mi rešiti u našoj kući ali nemojte mi to licemerje, nemoj da mi puštaš saopštenje u pola dva noću, pre toga se tamo ljubiš sa nekakvim 'indijancima'. A kad Zvezda pobedi, onda je to državni projekat...'', objašnjava Čović.

Na kraju je prokomentarisao i poraz reprezentacije u Estoniji, uz poruku pred odlučujući meč sa Izraelom. Nije propustio priliku i da uputi kritiku nadležnima u FIBA zbog nakaradnog sistema takmičenja.

''Nisam se uplašio, bilo mi je krivo. Događa se u sportu svašta, hajde da se smirimo i da u nedelju reprezentacija pobedi Izrael.





Uz svo uvažavanje ovih momaka koji sad igraju, mi nažalost nismo u situaciji da igramo sa najboljim igračima, Evo, trebalo je Kuzmić da igra, ali ga Real nije pustio.







Čemu takve kvalifikacije, šta to FIBA radi, tu sedi i naš čovek Zoran Radović... Prvak Evrope ispao, mi imamo problem, mislim da Brazil ima problem, jer ne možeš da napraviš najbolju selekciju'', zaključuje Čović.
Pogledaj vesti o: Nebojša Čović

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.