Izvor: RTS, 24.Mar.2022, 05:35

Čović: Ružno je što su izbrisani ruski klubovi....

Nisam očekivao izbacivanje ruskih klubova iz Evrolige, mislio sam da će da će možda biti prebačeni njihovi mečevi u Beograd. Ovo je ružno. Izbrisani su ruski klubovi. Kakva je perspektiva Evrolige? Nama su obrisali dve pobede koje se premiraju sa 37.000 evra, izjavio je prvi čovek KK Crvena zvezda >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Nebojša Čović.
"Mislio sam da će ovo biti privremeno. Posle ove odluke smo ušli u komplikovanu situaciju. Niko rat nije očekivao. Poslednji sam čovek, kompletno svi mi u ovoj zemlji, s obzirom na to šta smo sve prošli, da pričamo o sankcijama sportu", rekao je Čović novinarima u hali "Aleksandar Nikolić".
On je objasnio i kako je funkcionisalo glasanje o izbacivanju ruskih klubova, odnosno da su glasali samo klubovi sa A licencom.
"Mi nismo bili u situaciji sada da glasamo. Jesmo kod prve situacije za bodovanje, glasali smo da se sve broji. Ovih 11 klubova je ovako odlučilo. Kakva će sad biti sledeća sezona? Ne smiruje se. Perspektiva Evrolige i Evrokupa je neizvesna. Krivo mi je što je ovakva odluka doneta", poručio je Čović.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.