Čović: Nemamo pare, Zvezda na ivici opstanka!

Izvor: Sportski Žurnal, 29.Dec.2012, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović: Nemamo pare, Zvezda na ivici opstanka!

Postpredsednik Crvene zvezde, Nebojša Čović obraćajući se novinarima na konferenciji na Zvezdinom stadionu rekao je:
Ne želim ništa da mistifikujem, stanje je kompleksno. Toliko je teško da klub hoda po ivici opstanka. Od dana kada smo došli u klub, on je u blokadi bio 1.300.000.000 dinara. Danas je stanje blokade 457 miliona, a do 31. decembra. očekujem da bude 259 miliona dinara. Očekujem da smanjimo blokadu dobavljača – „Nafte AD“, „Viner Štetišea“ itd. Klubovi su nas blokirali sa 114 miliona dinara, od toga Borac  sa 62 miliona, Spartak sa 17, a Sloboda sa 35. Menadžeri su nas blokirali sa 45 miliona dinara, ali očekujem umanjenje za 41 milion. Banke su nas stavile u blokadu sa 26 miliona dinara, ali takođe, očekujem da sve one povuku te blokade. Posebni je problematična blokada „Univerzal banke“ od 12 miliona dinara. Nisam zadovoljan time, jer poslovni odnosi nisu bili poslovni. Ljubazno smo ih molili da sklone blokadu, prvo na osnovu jemstava, što su poslušali, ali su 12 miliona dinara hteli da naplate na osnovu kamate, kao da je Zvezda ovca za šišanje.
Sledećim rečima Čović je još slikovitije dočarao katastrofalno stanje na Marakani:
Dočekaćemo Novu Godinu, nažalost, bez isplate plata i naknada. Nemamo pare, situacija je ovakva. Jasno govorimo kako je. Sve vam piše u analizama. Juče je održan težak sastanak sa zaposlenima, jer smo morali da im kažemo da novca nema. Meni se to desilo prvi i jedini put u životu! Po mom mišljenju, FK Crvena zvezda je u ušla probleme 2002. godine, zbog svoje lokacije i hektara. Ako država ne pomogne, dug neće biti 50, nego 100 miliona evra! Mi vodimo računa da ne diskreditujemo klub i pojedince, ali u makazama jurenja boljeg rezultata i pritiska javnosti, upalo se u masu problema.
Potpredsednik Zvezde je govorio i lokaciji kluba sa Marakane:
Mislim da ne treba da se selimo sa Marakane. Lokacija kod bivše „Pekabete“, iznad pumpe, data je „Delti“, ne Zvezdi. Lokacija koju je “Delta” uzela bila je planirana za novu autobusku stanicu, da bi se izmestila stara i Beograd izašao na reke! “Stara biletarnice” je prodata Zoranu Janjuševiću, međutim ni on više nije vlasnik, a ne zna se ko jeste. To je urađeno da bi Zvezda bila zaustavljena, a ne da joj se pomogne. Lokacija Zvezde je napadnuta sa više strana, da bi nas isterali odavde u Surčin, a oni pravili tržne centre. Imovinu moramo da stavimo u funkciju, pod hitno! Nije tačna priča da je lokacija loša za stadion. Banke bi, iako im dugujemo, bile zainteresovane za neki projekat modernog stadiona, ali grad mora da izađe u susret, da raščisti tu lokaciju. Imamo dogovor sa „Termotehnom“ i  Džet Oilom“, grad je odobrio legalizaciju objekata u izgradnji - i dodao:
- Oko imovine ćemo krenuti aktivno i vrlo konkretno da se bavimo odmah posle Nove godine. Direktor stadiona Ćorović je uhapšen, jer nije hteo da da hipoteku na naš hotel, kod pumpe – naglasivši: – Poraz od kiparskog Apoela, u vreme predsednika Toplice Spasojevića, koliko god to čudno zvučalo, sačuvao je klub, jer je aktuelno rukovodstvo tada podnelo ostavke. Da je Zvezda prošla, danas bi ovde bila livada!
Drugi čovek crveno–belih osvrnuo se i na rad bivših predsednika crveno–belih:
Džajić, Piksi i Lukić bili su jedini legalni predsednici. Ostali potpisi nisu bili pravno zasnovani. Neka potraživanja su sporna, ali nemojte pogrešno da me razumete, ne upirem prstom u bilo koga!
Što se tiče planova, Čović je naglasio:
Mi se više nećemo baviti sa ovim i pričati. Moramo da projektujemo kako Zvezda treba da opstane i živi. Nemamo vremena i nemamo šta da krijemo. Imamo 40 igrača pod ugovorom, u njih je uloženo 10.115.000 evra. Ide prelazni rok, videćemo…
Pogledaj vesti o: Nebojša Čović

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ČOVIĆ: “Delta” odgovorna za propadanje, ako država ne pomogne, dug će biti 100 miliona!

Izvor: Telegraf.rs, 29.Dec.2012

- Dočekaćemo Novu Godinu, nažalost, bez isplate plata i naknada. Nemamo pare, situacija je ovakva. Jasno govorimo kako je - odmah je bio direktan potpredsednik FK Crvene zvezde Nebojša Čović na konferenciji na Marakani

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.