Čović: Izašao sam na minus sedam

Izvor: Mondo, 25.Apr.2013, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović: Izašao sam na "minus sedam"

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović smatra da je klub plasmanom u Evroligu ostvario glavni ovosezonski cilj.

Nebojša Čović nije mogao normalno da gleda završnicu polufinalne utakmice protiv Radničkog iz Kragujevca, u kojoj je Crvena zvezda Telekom sa devet poena "plusa" u četvrtoj četvrtini otišla u deficit >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << od 71:78.

Semafor je u tom trenutku pokazivao da ima da se igra još svega 2:18 minuta.

"Kada je (Teriko) Vajt zakucao, poslao sam poruku igračima i trenerima na klupi, tako što sam ustao i izašao iz hale. Da ne objašnjavam kako je bilo... Izašao sam napolje i uhvatio jedan ugao, da mogu da vidim semafor. Na osnovu semafora i reakcije publike sam video da sustižemo. Imao sam malo zrno, neki 'kvrc' koji mi je govorio da može da se dogodi čudo. Nas je Bog nagradio, a Bog ne nagrađuje za džabe", rekao je Čović.

On je podvukao da nije zadovoljan, nego "prezadovoljan" plasmanom u finale ABA lige i obezbeđenim plasmanom u Evroligu.

"To nam bio cilj u ovoj sezoni".

Čović je primetio da je Zvezda trebalo da izbegne dramu u finišu.

"Pobedi se ne gleda u zube, što bi rekao naš narod, ali to je moglo da bude i ubedljivije i bolje. Međutim, posle određenih problema i grčeva koje smo imali unazad nekoliko nedelja, digli smo se i dobili jednu istorijski važnu utakmicu za Crvenu zvezdu", naglasio je prvi čovek crveno-belih.

"Zvezda će posle 15 godina ponovo biti u Evroligi i na tome čestitam igračima i trenerima. Ovo je za nas veliki uspeh i relaksacija za sve ono što nas čeka dalje".

Čović je dodao da klub mora planski da radi i u narednom periodu, jer nije poenta da Zvezda igra Evroligu samo sledeće sezone.

"Uložen je ogroman rad od 12. avgusta 2011, kada smo skupili Zvezdu i za nepunih dve godine došli do velikog rezultata. Možda je to prebrzo. Trebalo bi voditi računa da sada u periodu pred nama izvršimo stabilizaciju, jer nije Evroliga za Zvezdu samo jedna godina. Mi moramo planski i sistematski da radimo, jer u Crvenoj zvezdi se uvek očekuje vrh vrhova".

Zvezda će u finalu ABA lige igrati protiv boljeg iz duela Igokee i Partizana mt:s, koji počinje u četvrtak u 21 čas.

(Beta, foto: MN Press)
Pogledaj vesti o: Evroliga,   Kragujevac

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Čović: Nagradio nas je Bog, a Bog ne nagrađuje za džabe

Izvor: Sportal.rs, 25.Apr.2013

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je da je taj klub plasmanom u Evroligu ostvario ovosezonski cilj.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.