Zeman: Bombardovanje SRJ bilo greška, nema čime da se pravda

Izvor: RTS, 13.Okt.2018, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zeman: Bombardovanje SRJ bilo greška, nema čime da se pravda

Češki predsednik Miloš Zeman ističe da je bombardovanje Savezne Republike Jugoslavije bilo greška, te da sada ne treba tražiti alibi da bi se ta greška opravdala.
Miloš Zeman je za češki portal Parlamentnilisty.cz komentarisao izjavu generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga tokom nedavne posete Beogradu, da je vojna alijansa bombardovala SRJ da bi zaštitila civile i zaustavila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Miloševićev režim.

"Mislim da je taj rat bio velika greška i ne bi trebalo da sada tražimo alibi da tu grešku opravdamo", istakao je Zeman.
U vreme NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije Zeman je bio premijer Češke.
Inače, 2014. je izjavio da je Češka bila poslednja članica Alijanse koja se saglasila s bombardovanjem i to pod uslovom da se akcija tiče isključivo vojnih objekata.
"Češka vlada je bila poslednja koja se sa tim složila, uslov za saglasnost bio je da će se gađati isključivo vojni objekti. Obećali su da će to ispuniti, ali taj uslov nije bio ispunjen", rekao je tada Zeman.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Češki predsednik: Bombardovanje SRJ je bilo greška, ne tražimo alibi DA SE PRAVDAMO

Izvor: Blic, 13.Okt.2018

Bombardovanje SR Jugoslavije bilo je greška, ali sada ne treba tražiti alibi da bi se ta greška opravdala, kaže češki predsednik Miloš Zeman.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.