Izvor: RuskaRec.ru, 13.Apr.2017, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Železnjak: SAD su direktno odgovorne za eskalaciju konflikta u Crnoj Gori

MSP RF: Trampov potpis na stupanje CG u NATO - dokaz inercije u politici SAD
Podrškom stupanja Crne Gore u NATO, Sjedinjene Američke Države snose direktnu odgovornost za eskalaciju konflikta u zemlji i stvaraju još jednu opasnu tačku napetosti za čitav region, kaže zamenik sekretara Generalnog saveta „Jedinstvene Rusije“, član komiteta Državne dume za međunarodne poslove Sergej Železnjak.
Vašington >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << se svojim ponašanjem otvoreno zastupa za politički progon i kriminalne vlasti 'Montenegroa', koje otvoreno krše prava i slobode sopstvenih građana, falsifikuju rezultate izbora i nasilnim metodama uvlače zemlju u NATO, nadajući se da će pod zaštitom stranih bajoneta izbeći odgovornost pred sopstvenim narodom“, izjavio je Železnjak.
Svi pučevi vode u NATO
„Svima je poznato da je mit o takozvanom državnom udaru u Crnoj Gori na dan izbora inspirisala sama istraga i osnovan je na iskazima ubice, pljačkaša i vojnog dezertera za kojim traga Interpol. Znajući sve to, istražni organi 'Montenegroa' su postali zaštitnici međunarodnog zločinca. Dok je drugi ključni svedok Velimirović već dvaput odustao od svojih izjava koje su izmislili istražni organi. Na taj način laž i antiruska histerija koja se zapadnom društvu servirala na stranicama britanskog The Telegraph predstavlja glasnu, slabo organizovanu informativnu operaciju koju specijalne službe 'Montenegroa' sprovode pod kontrolom svojih patrona iz SAD i agenata uticaja u drugim državama“, rekao je Železnjak.
„Posle ovakvih nedalekovidih i opasnih odluka rukovodstva SAD u Rusiji samo jača želja za saradnjom sa patriotskim snagama u Crnoj Gori i na Balkanu, koje vode odgovornu politiku“, ističe ruski poslanik.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na RuskaRec.ru...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.