Zelenski, ajde oladi malo

Izvor: B92, 13.Jul.2023, 06:52

Zelenski, ajde o'ladi malo

Lideri zemalja NATO, tokom zajedničke večere sa ukrajinskim liderom, pozvali ga da se "ohladi", piše Blumberg.

Volodimir Zelenski je prethodno nazvao apsurdnim odsustvo vremenskih rokova za pozivanje Ukrajine u NATO, kao i njeno članstvo u Alijansi. On je ocenio da to liči na nespremnost da se Kijev pozove da pristupi bloku.

Prema pisanju Blumberga, šef kabineta Zelenskog Andrej Jermak čak je telefonirao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << savetniku za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Džejku Salivanu, iako je tekst završne izjave NATO bio odobren još pre nego što su Ukrajinci stigli na događaj.

Blumberg navodi da, kada je Zelenski došao na samit, drugi lideri su ga kritikovali i dali mu do znanja da je otišao predaleko. "Morate da se ‘ohladite’ i sagledate ceo paket (obaveza Zapada)", tako je, prema agenciji, glasila poruka lidera članica NATO Zelenskom za večerom.

Ističe se da su Amerikanci bili iznervirani izjavom Zelenskog, Britanci su radili na popuštanju napetosti, dok su Nemci pokušavali da pronađu alternativne varijante za rešavanje situacije.

Agencija, pak, za ovakve tvrdnje nije iznela nikakve dokaze, prenosi Sputnjik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.