Zeleno svetlo za pušku proizvedenu u BiH: AC Alfa SMG 6 po merilima NATO pakta

Izvor: Blic, 04.Sep.2017, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zeleno svetlo za pušku proizvedenu u BiH: AC Alfa SMG 6 po merilima NATO pakta

Puška, koju je pre pola godine proizvela goraždanska kompanija, prošla je sva testiranja u Norveškoj i zvanično dobila NATO kod. Na ovaj način ovo oružje se može bez ikakvih zastoja i prepreka izvoziti na inostrano tržište, piše sarajevski “Avaz”.

Prvi prototip puške AC Alfa SMG 6 napravljen je u šest različitih modela i to pre pola godine, ali je sve držano u strogoj tajnosti. Kako prenosi Avaz.ba za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ovo naoružanje postoji zainteresovanost na tržištu Evrope, Azije Ii Afrike, prenosi Avaz.ba.

Puška poseduje i optički nišan. Ova puška je s punim šanžerom teška 2,32 kilograma. Predviđena je za policijske snage i specijalne vojne jedinice.

Mnoge komponente puške AC Alfa SMG 6 su kompatibilne s modernim NATO puškama M16 i M4, što su pokazala i testiranja u Norveškoj. Tu su i puške AC Alfa SMG1, AC Alfa SMG 2, ali i puška AC DL 44 A1, koja se koristi za kontrolu gužvi, a opremljena je CS granatom. Proizveden je pištolj koji nosi naziv AC Alfa 5.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.