Završava se misija NATO u Libiji

Izvor: NaDlanu.com, 27.Okt.2011, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završava se misija NATO u Libiji

Savet bezbednosti UN jednoglasno je u četvrtak usvojio rezoluciju kojom se stavljaju van snage ovlašćenja iz Rezolucije 1973 kojom je bila odobrena upotreba sile u cilju zaštite civila u Libiji.

Rezolucija je usvojena uprkos zahtevima novih libijskih vlasti da seglasanje odloži.NATO će u petak na sastanku u Briselu i zvanično okončati vojnu misiju u Libiji koja je trajala sedam meseci.Nove vlasti u Libiji zatražile su ranije da NATO ostane u toj zemlji barem do kraja godine, pošto pristalice bivšeg libijskog vođe Moamaera Gadafija, smatraju oni, još predstavljaju pretnju po zemlju.Francuski šef diplomatije Alen Žipe rekao je ranije u četvrtak daje misija NATO u Libiji završena i dodao da Francuska i njeni partneri iz alijanse razmatraju "drugi vid praćenja tranzicije" uLibiji.NJUJORK, 27. oktobar 2011. (Beta-AFP)
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.