Zašto Crna Gora treba da postane članica NATO?

Izvor: Vesti-online.com, 05.Maj.2015, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto Crna Gora treba da postane članica NATO?

Da bi svi bili bezbedniji! Bar tako tvrdi ambasador Nemačke u Podgorici Gudrun Elizabet Štajnaker. Naime, ona je ocenila da je Balkan daleko od potpuno stabilnog regiona, te bi sve zemlje trebale da budu NATO članice. Pa bi tako i Crna Gora trebala da zaboravi one bombe koje je ova miroljubiva organizacija sručila na, na primer maleno mesto Murino i usmrtila šest civila, među kojima i troje dece. Ne ide, gospođo Štajnaker!

Gudrun Elizabet Štajnaker učestvovala je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na konferenciji "Benefiti članstva Crne Gore u NATO-u", koju su organizovali Centar "Džordž Maršal", Maršal Alumni Asocijacija Crne Gore i crnogorski Komunikacioni tim za članstvo u NATO-u.

- Crna Gora ima osetljivu geostratešku poziciju i definitivno treba da bude članica NATO-a - poručila je ona tom prilikom.

Štajnakerova je navela da NATO "predstavlja okvir u sklopu kojeg su članice u mogućnosti da svoje ciljeve ostvaruju u atmosferi mira".

Ona je navela da i danas, nažalost, postoje sukobi u evropskom okruženju.

- Osećam se bezbednije, jer sam iz države članice NATO-a. NATO sad ima priliku da pokaže svoje kapacitete da spreči eskalaciju konflikta - dodala je ona.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Balkan daleko od stabilnog regiona

Izvor: B92, 05.Maj.2015

Nemačka ambasadorka u Podgorici Gudrun Elizabet Štajnaker smatra da je Balkan daleko od potpuno stabilnog regiona...On je naveo da Crna Gora ima osetljivu geostratešku poziciju i da zato, definitivno, treba da bude članica NATO saveza. Prema njenom viđenju, Alijansa bi bila "kišobran" u okviru...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.