Zaharova: Ukrajina u NATO-u? Kratkovido i opasno

Izvor: B92, 21.Apr.2023, 21:13

Zaharova: "Ukrajina u NATO-u? Kratkovido i opasno"

Izjave o mogućem pristupanju Ukrajine NATO-u su kratkovide i opasne, poručila je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Komentarišući posetu generalnog sekretara Alijanse Jensa Stoltenberga Kijevu, ona je ocenila da takve izjave mogu dovesti do potpunog kolapsa evropskog sistema bezbednosti, prenosi TASS.

'' >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << NATO je usredsređen da pobedi Rusiju u Ukrajini i da bi motivisao Kijev obećava da će Ukrajina moći da bude primljena u Alijansu nakon završetka sukoba. Takve izjave su kratkovide i jednostavno opasne'', rekla je Zaharova.

Ona je istakla da režim u Kijevu očekuje bezbednosne garancije i politički poziv za članstvo od predstojećeg samita NATO-a u Vilnjusu u julu.

Ona je podsetila da je Rusija više puta, i pre 2008. godine, upozoravala na rizike uvođenja Ukrajine u NATO.

"Odbili su da nas saslušaju. Nisu hteli da poslušaju naše brojne inicijative i predloge usmerene na obnavljanje ravnopravnog sistema evropske bezbednosti. Sve je to odbačeno i Zapad je dosledno pravio antiruski projekat od Ukrajine", ocenila je Zaharova.

Stoltenberg je u četvrtak nenajavljeno posetio Kijev gde se sastao sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zaharova: Izjave o pristupanju Ukrajine NATO-u "kratkovide i opasne"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2023, 07:55

Izjave o mogućem pristupanju Ukrajine NATO-u su kratkovide i opasne, poručila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.