Zabrinjavajuća situacija u regionu: Predsednik zahteva da NATO poveća broj trupa

Izvor: B92, 10.Maj.2021, 19:22

Zabrinjavajuća situacija u regionu: Predsednik zahteva da NATO poveća broj trupa

Predsednik Rumunije Klaus Johanis poručio je da je bezbednosna situacija oko Crnog mora zabrinjavajuća.

On je istakao da je zbog toga neophodno snažnije prisustvo snaga Severnoatalntske alijanse na istočnim granicama bloka.

"NATO mora nastaviti da jača odbranu i odvraćanje, posebno na svom istočnom boku, od Baltičkog do Crnog mora. Zbog toga sam naglasio, i u razgovoru sa predsednikom Bajdenom, da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neophodno osnažiti savezničko vojno prisustvo u Rumuniji i na jug Istočnog boka NATO", rekao je predsednik Johanis, prenosi Ađerpres.

On je to izjavio tokom video-samita čelnika država istočnog krila NATO sa predsednikom SAD Džozefom Bajdenom i generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom

Samit su zajednički organizovali predsednici Rumunije Klaus Johanis i Poljske Andžej Duda, a učestvovali su generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, predsednik SAD Džo Bajden i čelnici Bugarske, Češke, Estonije, Litvanije, Letonije, Slovačke i Mađarske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.