Za NATO zločin nema zaborava

Izvor: Vesti-online.com, 26.Mar.2014, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za NATO zločin nema zaborava

Srpski protest važan u svetlu ovoga što se dešava u Rusiji i Ukrajini, gde su Rusi zaustavili prodor NATO-a na istok, pa smo zato imali natpis "Krim je Rusija", rekao je Miloš Raičković, kompozitor i organizator protesta

Da se ne zaboravi: Protest ispred zgrade Ujedinjenih nacija

 

Protestom ispred zgrade Ujedinjenih nacija u Njujorku, oko 50-ak pripadnika srpske zajednice obeležilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je u ponedeljak, 24. marta, na 15-godišnjicu NATO agresije, Dan sećanja na žrtve bombardovanja.

 

Na protestu su govorili prota Đokan Majstorović, Miloš Raičković i Milan Lučić (SRBA Televizija, Njujork). Oni su podsetili na žrtve bombardovanja, danonoćno uništavanje zemlje i naglasili da se ta nepravda ne sme zaboraviti.

Miloš Raičković, kompozitor i dirigent, profesor muzike na The City University on New York, i jedan od organizatora skupa, rekao je da je i 1999. godine za vreme bombardovanja išao na proteste i, zajedno sa drugima, pokušavao da zaustavi bombardovanje.

- Iako ne postoji veliki anti NATO pokret u našoj zemlji mislili smo da je veoma važno obeležiti ovu veliku godišnjicu, jer će kad tad doći drugačije vreme. Pogotovo je protest važan u svetlu ovoga što se dešava u Rusiji i Ukrajini, gde su Rusi zaustavili prodor NATO-a na istok. Zato smo imali natpis "Krim je Rusija". Da smo negde drugde u Americi to ne bi bilo važno, ali ovde, ispred zgrade Ujedinjenih nacija to ima drugu važnost. Mi smo Kosovo gubili nekoliko puta, ali nam se uvek vraćalo, rekao je on i dodao da je zvao i International action center koji je osnovao Remzi Klark, ali on nije mogao da dođe, pa je došla kodirektorka Centra, Sara Flaunders (Sara Flounders), i Beri Litući (Barry Lituccy), profesor istorije na The City University on New York, i direktor Istraživačkog centra Jasenovac u Njujorku.

Na protestu je bilo i nekoliko Rusa, kao i televizija ''Russia Today'' - ruska televizija na engleskom jeziku.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.