ZAHUKTAVA SE NA BLISKOM ISTOKU: Iz NATO-a PRETE udarom! Evo koje bi bile prve METE

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jan.2024, 15:09

ZAHUKTAVA SE NA BLISKOM ISTOKU: Iz NATO-a PRETE udarom! Evo koje bi bile prve METE

Jedna država bi bila prva na udaru

Bivši komandant NATO-a u Evropi Džejms Stavridis rekao je da su Sjedinjene Države preduzele akciju protiv jemenskih Huta koje podržava Iran, ali su oni nastavili da napadaju. O tome je pisao u svom članku za Blumberg.

Stavridis je pozvao Vašington da razmotri nekoliko opcija za eskalaciju sa većim ulogom, uključujući napade na iranske ciljeve.

Međutim, on je naglasio da je takav scenario "veoma kontroverzan" >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i da nosi ozbiljan rizik od eskalacije. S tim u vezi, on je pozvao na preliminarne pripreme zasnovane na obaveštajnim informacijama o iranskim vezama sa Hutima.

Bivši komandant NATO-a je naveo i potrebu da se Teheran zvanično upozori na mogućnost udara. Prema njegovim rečima, sama kampanja bi trebalo da bude serija eskalirajućih napada sa pauzama koje bi omogućile Iranu da odgovori na problem sa Hutima.

On je dodao da bi prve moguće mete mogle da budu kontrolna postrojenja ofšor platformi u Persijskom zalivu i Arapskom moru, zatim brodovi koji se koriste za transport oružja Hutima.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.