Vučić uskoro ide u sedište NATO

Izvor: Mondo, 20.Sep.2016, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić uskoro ide u sedište NATO

Premijer Aleksandar Vučić posetiće uskoro sedište NATO u Briselu, dogovoreno je danas na sastanaku predsednika vlade sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom.

Foto: Tanjug, Vlada Srbije

Vučić i Stoltenberg su razgovarali na marginama zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Njujorku o situaciji u regionu.

Dogovoreno je i da premijer Vučić uskoro ode u posetu sedištu NATO u Briselu. 

Inače, premijer Vučić je u nedelju, reagujući na izjavu generala NATO Petra Pavela da je Balkan još potencijalni izvor ratnih sukoba, rekao da želi da što pre razgovara sa Stoltenbergom jer bi, kako je ocenio, to bilo lekovito i važno.

Vučić u intervjuu za RTS rekao da je razočaran izjavom generala NATO Pavela istakavši da Srbija nikome ne preti, ali da nije njegovo da odgovara.

"Nije moje da uzvraćam, da kažem da smo već videli kako je to izgledalo 17 godina ranije i da ne bi trebalo da nam prete, jer mi nikome nismo pretili", rekao je premijer Vučić i poručio da Srbija ne želi nikakve tuče i sukobe, već da razvija svoju zemlju.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.