Vučić: Srbija neutralna, MKD u NATO, ali se poštujemo

Izvor: B92, 21.Nov.2017, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Srbija neutralna, MKD u NATO, ali se poštujemo

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u razgovoru s makedonskim premijerom Zoranom Zaevim, da Makedonija u Srbiji ima iskrenog prijatelja.

Vučić je kazao da zajednički cilj i najveći interes obema zemljama treba da budu mir i stabilnost u regionu, kao i to da je Srbija otvorena za sve inicijative koje tome doprinose, saopštio je kabinet predsednika.

Zaev je rekao da dve strane treba da iskoriste sve mogućnosti da trgovinska razmena dostigne milijardu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << evra i predložio pojednostavljivanje carinskih procedura na graničnim prelazima, odnosno da carinska procedura obavljena u jednoj zemlji važi i u drugoj, što bi smanjilo kolone i ubrzalo protok ljudi i robe.

Makedonski premijer je predložio zajednički nastup građevinskih kompanija dve zemlje na trećem tržištu, ali i njihovu saradnju na zajedničkim infrastrukturnim projektima.

Predsednik Srbije se takođe zauzeo za bolje infrastrukturno povezivanje i povećanje ekonomske saradnje i trgovinske razmene.

Vučić je rekao da je Srbija izabrala vojnu neutralnost, a Makedonija članstvo u NATO, ali da je neophodno da svaka zemlja poštuje izbor one druge.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić: Saradnja s Makedonijom se ne dovodi u pitanje

Izvor: N1 televizija, 21.Nov.2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u razgovoru s makedonskim premijerom Zoranom Zaevim, da Makedonija u Srbiji ima iskrenog prijatelja, čija se opredeljenost za dobre odnose i unapređenje saradnje ne dovodi u pitanje...Vučić je kazao da zajednički cilj i najveći interes obema zemljama...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.