Vučić: Danas se sećamo onih najhrabrijih

Izvor: Press, 24.Mar.2013, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Danas se sećamo onih najhrabrijih

Vučić je novinarima, nakon polaganja venca, kazao da je posao Vlade Srbije da se u zemlji obezbede garancije za bezbedan i miran život, bolje obrazovanje i više posla.

"Uveren sam da ćemo taj posao znati i umeti da obavimo", rekao je Vučić.

On je poručio da se danas sećamo onih koji su bili najhrabriji u odbrani od NATO agresije i onih koji su, ne mareći za svoje živote, brinuli i štitili Srbiju i pokazali da im je Srbija preča od svega.

"Ovo je >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << vreme ne samo da se sećamo teških trenutaka koje je ova zemlja prolazila, već i vreme u kome slavimo naše junake i ono što su oni uradili za Srbiju. Njihova žrtva nije bila uzaludna. Oni su pokazali šta Srbija svima nama mora da znači", istakao je Vučić.

Poginuli tokom 1999. godine u bombardovanju NATO-a, rekao je Vučić, nisu se plašili višestruko nadmoćnijeg agresora i pokazali su da vrlo mali, ali ponosan narod ima svoju budućnost.

"Danas je naš posao da gledamo u budućnost, da razmišljamo o budućnosti, pespektivi naše dece, da ih vaspitavamo u duhu onih koji su znali da svojim junaštvom zaštite otadžbinu, ali i da im obezbedimo više posla, bolje obrazovanje, garancije da će i njihova deca moći u miru i slobodi da žive u nasoj zemlji", kazao je Vučić.

Na pitanje novinara da prokomentariše izjave o bombardovanju gradonačelnika Beograda Dragana Ðilasa i kosovske predsednice Atifete Jahjaga, Vučić je kratko izjavio - "Nemam komentar, niti me zanima šta su rekli".

Vence na spomen-obeležje u Zemunu položili su i porodice poginulih pripadnika Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, uz pratnju vojnog orkestra.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.